Félmilliárdos befektetést kap az építőipari mobilapp

Portfolio
Az építkezéseken használatos, minőségellenőrzést és tervrajz-kezelést segítő magyar mobilapplikáció, a BauApp fejlesztője félmilliárd forintos kockázat tőkebefektetést kapott az MKB Pénzügyi Csoport tagjától, a Solus Capitaltól. A befektetést termékfejlesztésre fordítja a cég - szerepel a BauApp közleményében.

A Bauapp elnevezésű alkalmazás megoldást kíván nyújtani arra az égető problémára, amivel az ingatlanpiaci szereplők folyamatosan szembesülnek. A munkaerőhiány nemcsak az építőipari szakemberek esetében, de az üzemeltetés során is nagy méreteket ölt. „Tanulmányok sora szól arról, hogy azok az építőipari vállalatok, akik az elkövetkezendő 5 évben nem digitalizálják folyamataikat, csődbe mennek.” – magyarázza Dálnoki Ádám a BauApp alapítója. „Erre a kihívásra szállít a BauApp megoldást, és az elmúlt egy évben elértük, hogy a hazai magasépítő cégek jelentős részét, mint amilyen a Futureal-csoport, a DVM Group, Metrodom, WHB, Magyar Építő, KÉSZ Holding, Fejér-B.Á.L. vagy az Indotek csoport, ügyfeleink között tudjuk.”

A Solus Capital befektetése felgyorsíthatja az applikációban a fejlesztéseket és támogatást jelenthet abban is, hogy az építőipar minél több szegmensénél használható legyen az alkalmazás. Dalnoki Ádám hozzátette, hogy: „A Solus Capital befektetésével a BauApp életében új fejezet kezdődhet. Az egész építőipari ökoszisztémánál bevezetjük az alkalmazást, mind a tervezőknél, mind a generálkivitelezőnél, mind az alvállalkozóknál, mind a műszaki ellenőröknél. A BauApp V5 verzió által a generálkivitelezők minden alvállalkozójának nőni fog munkaerőhatékonysága."

Property Investment Forum 2019
A november 21-i Property Investment Forum konferencián az építőipar, illetve a szektorra nehezedő nyomás lehetséges megoldásairól is elmondják véleményüket a szakértők.

Költséghatékonyabban és gyorsabban építkezni

A Pedrano, a Futureal-csoport stratégiai generálkivitelező partnereként elsők között vezette be Magyarországon minden projektjén a BauApp használatát. „A fejlesztéssel lecsökkentettük az adminisztrációval töltött időt és ezáltal növeltük a hatékonyságot, beleértve a tervdokumentáció folyamatos frissen tartását is. A felesleges papírmunka kiváltásával a minőségellenőrzéssel foglalkozó kollégáink többet tudnak jelen lenni az építkezéseken, ami még gördülökenyebbé teszi a kivitelezési folyamatatokat.” – nyilatkozta Szulyovszky Gábor Viktor, a Pedrano Csoport CEO-ja.

Az építőipari alkalmazás működéséről korábban itt számoltunk be:

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF