Magyarországon terjeszkedik az amerikai ingatlanóriás

Portfolio
Lengyelország után megszületett a megállapodás itthon is. Magyarországon terjeszkedik a világ egyik legnagyobb ingatlantanácsadással foglalkozó vállalata, a Newmark Group. Az amerikai cég és a magyar VLK Consulting közösen jelentették be, hogy együttműködésre lépnek, és utóbbi Newmark VLK Hungary néven, az amerikai vállalat budapesti partnerirodájaként folytatja tevékenységét mostantól.

Magyarországon terjeszkedik a Newmark Group ingatlantanácsadó vállalatcsoport. A 90 éves múltra visszatekintő, New York-i tőzsdén jegyzett cég nemzetközi hálózatával - saját és partnerirodáin keresztül – a világ 160 városában van jelen és megközelítőleg 6200 szakértővel dolgozik. A régiós terjeszkedés nemrég Lengyelországban kezdődött (ahol szintén a korábbi helyi Cresa alakult át Newmark-ra) és még idén további megállapodások várhatóak a környező országokból.

A VLK-t 2008-ban Kalaus Valter indította útjára, az elmúlt több mint egy évtizedben a magyar kereskedelmi ingatlanpiac egyik meghatározó szereplőjévé vált mind az ügyfélszám, mind a szolgáltatási portfólió tekintetében. Ügyfelei között tudhat számos nemzetközi és magyar nagyvállalatot a kiskereskedelmi, ipari, és HORECA ágazatokból.

Az együttműködésnek köszönhetően a magyar vállalat bővíti portfólióját a Newmark termékeivel és szolgáltatásaival, valamint hozzáférést kap az amerikai világcég technológiai megoldásaihoz, tudásbázisához és globális piaci adataihoz. Ezek révén a korábban bérlőképviseletre specializálódott VLK Newmark Hungary meglévő ügyfelei mellett új, nagyvállalati ügyfeleket is ki tud szolgálni. A mostani bejelentést megelőzően a Newmark hasonló együttműködési megállapodást kötött az egyik vezető lengyel ingatlantanácsadó céggel. A közép-európai terjeszkedés része a Newmark hosszútávú üzleti stratégiájának.

A mostani bejelentést megelőzően a Newmark hasonló együttműködési megállapodást kötött az egyik vezető lengyel ingatlantanácsadó céggel. A közép-európai terjeszkedés része a Newmark hosszútávú üzleti stratégiájának. A Newmark Magyarországot jelentős növekedési potenciállal rendelkező piacnak tekinti, amelyre jó alapot ad az alacsony munkanélküliség és az előrejelzések szerinti idei, 5,4 százalékos GDP-bővülés.

"A Newmark nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként igyekeztünk olyan tapasztalt helyi vállalatokkal kapcsolatot kialakítani, amelyek saját kereskedelmi ingatlanpiacaikon élen járnak" - mondta Richard Bertasi, a Newmark Global Corporate Services vezérigazgatója. "A Kalaus Valter és Takács Péter által vezetett csapattal közösen a Newmark készen áll, hogy kiszolgálja azt az egyre bővülő vállalati ügyfélkört, amely új lehetőségeket keres Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban."

A NASDAQ részvénypiacon jegyzett cég árfolyamán jól látszik, hogy bár a covid 2020 tavaszán - a legtöbb céghez hasonlóan - erősen megtépázta azt, az azóta eltelt bő másfél évben több mint négyszeresére nőtt az árfolyam, meghaladva a járvány előtti maximumokat, mintegy 3,5 milliárd dolláros piaci kapitalizációt elérve.

Forrás: Google

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF