Rekordévet zárt az AKKO Invest

Portfolio
Újabb rekordévet zárt 2023-ban az AKKO Invest, miután árbevétele több mint harmadával, 40 milliárd forint közelébe ugrott. A vállalat legnagyobb érdekeltsége, a magyar ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services szintén rekordévet zárt.

35 százalékkal 38,2 milliárd forintra nőtt az AKKO Invest Nyrt. 2023-as árbevétele, ezzel újabb rekordévet zárt a vállalat. A vagyonkezeléssel foglalkozó AKKO legnagyobb leányvállalata, a magyar ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services Zrt. tavaly tovább növelte árbevételét és nyereségét. Ezzel a legnagyobb mértékben járult hozzá az AKKO eredményeihez, így az a rekordárbevétel mellett 1,2 milliárd forintos átfogó (+16%) és 3 milliárd forintos EBITDA (+17%) eredménnyel zárta a 2023-as évet.

Ez részvényenként 34,9 forint nyereséget jelent, ami közel 15 százaléka az elmúlt egy év tőzsdei átlagárának. Az AKKO a vagyonkezelés ingatlanpiaci szegmensében több tranzakciót hajtott végre, melyek közül kiemelkedik a Budapest XI. kerületében elhelyezkedő 21 857 négyzetméteres irodaház 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlása. Az AKKO hosszú távú stratégiája további akvizíciók megvalósítása, valamint az ESG szempontoknak történő megfelelés több kiemelt területen.

Az AKKO legnagyobb leányvállalata, a NEO Property Services 2023-ban ismét rekordszintű árbevételt és eredményt ért el, melyből a társaság az AKKO Csoportnak 2,1 milliárd forintos osztalékot fizet. A vállalat az ingatlanüzemeltetés területén tavaly közel 300-ra növelte ügyfelei számát, miközben több jelentős megbízásának futamidejét hosszabbította meg sikerrel. A NEO tovább erősítette pozícióját a társasházkezelési és generálkivitelezési piacon is. Utóbbi területen jelenleg is a legnagyobb növekedési potenciált látja: a kivitelezési munkák terén a vállalat zöldmezős beruházásokat, bérleménykialakításokat, ingatlanbővítéseket és egyéb kivitelezési munkákat végez.

A generálkivitelezési területen a NEO befejezte a Liberty irodaház két bérleményének kialakítását, továbbá befejeződtek a LIVING tulajdonú Le Jardin I. fantázianevű 164 lakásos társasház szerkezetépítési munkálatai is, amelyeket az épületkomplexum további generálkivitelezési feladatai követnek.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF