Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande tűzjelzővel kapcsolatos állítására

Portfolio
Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande (DTG) tűzjelzővel kapcsolatos korábbi állítására. A cég kiemelte, hogy a KÉSZ Építő Zrt. nem tartotta hónapokon keresztül kikapcsolva a rendszert. A Duna Terasz Grande lakópark birtokbaadásának napján, azaz 2024.03.27.-én, valamint azt megelőzően is a tűzjelző berendezés működött, mindössze a berendezés szirénája volt lekapcsolt állapotban Tóth Csaba, a DTG ügyvezetőjének személyes kérésére.

A cég közölte, hogy a tűzjelző berendezés a birtokbaadás napján üzemszerűen működött, melyet a Duna Terasz Grande Kft. és a KÉSZ Építő Zrt. képviselői közösen ellenőriztek, azonban a KÉSZ Építő Zrt. a tűzjelző rendszert telepítő szakkivitelezőivel vállalta, hogy megvizsgálja a tűzjelző berendezést, és amennyiben az valóban nem üzemel, ismételten bekapcsolja azt, illetve a tűzjelző rendszer felülvizsgálatát is hajlandó elvégezni. Ezzel a lehetőséggel a Duna Terasz Grande viszont nem élt.

A KÉSZ kiemelte, hogy a DTG ehelyett harmadik félnek engedélyezte a rendszerhez való hozzáférést, amelynek következtében a KÉSZ Építő Zrt. által vállalt jogszabályi kötelezettségek érvényüket vesztik a garanciával kapcsolatban, mely a lakások rendeltetésszerű használata során, egy esetleges meghibásodás alkalmával az ingyenes garanciális javítási munkálatok helyett további plusz költséget jelenthet majd a vevőknek. Ez így igaz minden egyéb rendszer és eszköz esetén is, melyre a KÉSZ Építő Zrt. vállalt garanciát.

A KÉSZ Építő Zrt. szerint félrevezető tehát az az állítás, amely szerint a cég jótállási kötelezettsége ezekért a munkákért abban az esetben is fennáll, ha nem állítaná ki, illetve nem adja át a jótállási jegyeket.

A KÉSZ Építő Zrt. jelezte, hogy a társasházak műszakilag elkészültek, a lakópark 2023 novembere óta használatbavételi engedéllyel rendelkezik, a lakások alkalmasak a beköltözésre, ugyanakkor ahhoz, hogy életvitelszerűen lakóingatlanként használhatók legyenek, elengedhetetlen a műszaki átadás-átvételi eljárás lefolytatása, amely során megtörténik az üzemeltető személyzet oktatása, a beépített alapanyag műbizonylatai, kezelési-, és karbantartási utasításai, használati jelszavak átadása, valamint a felek közötti elszámolás. A cég szerint ez továbbra sem történt meg, így a KÉSZ Építő Zrt. arra vár, hogy az elszámolási javaslatára érdemben is reagáljon a Duna Terasz Grande Kft. és lezáruljon az ügy.

Címlapkép forrása: KÉSZ Építő Zrt.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Népszerű

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Egyetlen kis gáton múlhat fél Nyugat-Európa áramellátása, de Svájc nem hajlandó engedni

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Van egy módszer, ami visszafordíthatná a globális felmelegedést, de sokan félnek tőle

Megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája, mutatjuk a százmilliárdos vagyonokat

Friss hírek

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék, új rekordot ért el a Nasdaq

Sejtelmes választ adott a világ egyik legnagyobb bankjának vezetője, hogy mi lesz a jövőben

Nagyobb veszélyben van „a Föld tüdeje”, mint korábban bárki gondolta volna

Zelenszkij szerint nem mennek NATO-katonák Ukrajnába, 62 drónnal támadtak reggel orosz területekre - Háborús híreink hétfőn

Lejárt Zelenszkij mandátuma, mégis beláthatatlan ideig maradhat még ukrán elnök

Zelenszkij szerint nem fognak harcolni NATO-katonák Ukrajnában, ennek pedig egyetlen oka van

Kiderült, hogy mi vezetett a világ egyik legrettegettebb vezetőjének halálához

Ismét visszatér a koronavírus hullámhatása – Egymillió autós készülhet a hosszú sorban állásra

Véget ért a nagy menetelés, rég nem látott bajban a német szélsőjobb – Ők lehetnek az AfD utolsó reménysugara?

Egyedül rontott neki az ukrán állásoknak egy hírhedtté vált orosz „teknőstank”, de nem sült el jól az akció

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF