Előfizetői tartalom

Véget ért a nagy menetelés, rég nem látott bajban a német szélsőjobb – Ők lehetnek az AfD utolsó reménysugara?

Miközben tavaly év végén már 23 százalékra is mérték a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Alternatíva Németországnak (AfD) pártot, azóta egyértelmű lejtmenet tapasztalható, és a párt népszerűsége már csak a 15–17 százalék közötti tartományban mozog. Az AfD-t ma már szinte naponta tépázzák meg újabb és újabb botrányok, ami nem jól jön számukra a néhány hét múlva esedékes EP-választások előtt. De kik az AfD legelkötelezettebb szavazói, és miért különösen népszerű a párt a fiatal és középkorú férfiak körében?

Rájár a rúd az AfD-re Rájár a rúd mostanában Németország egyes felmérések szerint még mindig második legnépszerűbb pártjára, az AfD-re. A münsteri legfelsőbb közigazgatási bíróság hétfői ítéletében kimondta, hogy a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) folytathatja a párt megfigyelését, mert az AfD-vel szemben továbbra is fennáll a szélsőségesség gyanúja. Kedden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés