"Vagyon, Alap, Portfolió" - befektetés-kezelői tanfolyam indul (x)

Portfolio
A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége(BAMOSZ) és a Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. immár ötödik éve indítja el 2005. tavaszán közös "Vagyon, alap, portfolió" (VAP) programját, melynek elsődleges célja, hogy biztosítsa vagyonkezelés területén dolgozó gyakorlati szakemberek továbbképzését. A program létrehozatalának célja volt továbbá, hogy az évek óta népszerű és általánosan elfogadott "Tőzsdei szakvizsga" mellett - mely elsődlegesen a brókeri tevékenységhez szükséges ismeretanyagra épül - legyen egy olyan magas szintű szakmai képzés is, amely a tőkepiaci vagyonkezelés különböző formáihoz nélkülözhetetlen tudást adja át.

A VAP oktatási program nyolc modulból épül fel, mely tartalmazza a vagyonkezelés intézményi környezetének és piacának bemutatását, a kötvény és részvény portfolió-kezelés elméleti alapjait, továbbá a származékos termékek alkalmazásához, valamint a teljesítményméréshez szükséges ismereteket. Ezen túlmenően a tanfolyam kitér többek között a portfolió-kezeléshez kapcsolódó marketing- és reklámtevékenységre, a piacot szabályozó etikai normákra és jogszabályi háttérre. Ennek megfelelően a tanfolyamot ajánljuk a különböző vagyonkezelési tevékenységeket végző piaci intézmények (alapkezelők, pénztárak, biztosítók, bankok, brókercégek, letétkezelők) front és back office területén, illetve a felügyeleti intézményeknél dolgozó szakembereknek, továbbá mindazoknak, akik a tőkepiaci vagyonkezelés terén átfogó szakmai ismeretekre kívánnak szert tenni.

A program végeztével a sikeresen vizsgázó hallgatók a BAMOSZ és a Bankárképző oklevelét szerzik meg, mely oklevél - a készülő rendelet tervezete szerint - egyenértékű az OKJ "Befektetési szakértő" szakképesítésének "Portfolió kezelési ismeretek" moduljával, illetve a PSZÁF által is elfogadott szakképesítést nyújt a különböző tőkepiaci vagyonkezelési tevékenységek végzéséhez.

A program időtartama egy szemeszter (február-május), az előadásokra minden héten kedd este 17-20 óra között kerül sor. A program vizsgával zárul. A tanfolyamhoz, illetve a vizsgához - a tanfolyam anyagát felölelő - tankönyv jár.
A képzés díja:

A tanfolyam és a vizsga díja együttesen: 250.000 Ft + ÁFA
A vizsga díja: 50.000 Ft + ÁFA

Jelentkezés, érdeklődés a Bankárképzőnél:

Koltai Melinda (T: 224-0714) programszervező
Kalfmann Petra (T: 224-7484) témavezető

(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF