Mi lesz a forinttal? Hova mennek a kamatok? - A Portfolio.hu Klub mai rendezvénye (x)

Portfolio
ERős spekulációs aktivitás látható a forintpiacon, az egész régióban nagyok a mozgások. A héten dönt a FED az irányadó kamatokról, Kínában a hétvégén kamatemelés volt. Mi várható a hazai és nemzetközi pénzpiacokon? Érdemes lehet-e devizában befektetni, vagy jobb forinteszközöket venni? A Portfolio.hu Klub szerdai rendezvényén ilyen kérdésekre keressük a választ elismert piaci szakértőkkel. A rendezvényen vendégeink rövid prezentációt tartanak az általuk legfontosabbnak ítélt tényezőkről, majd válaszolnak a közönség kérdéseire.
Március 21-én kerül sor a Portfolio.hu Klub legfrissebb rendezvényére, amelyen két neves piaci szakértő értékeli majd az árfolyamok és a kamatok aktuális helyzetét és a kilátásokat. Milyen a magyar piac megítélése, jönni vagy menni fog-e a külföldi tőke, hogyan alakulhat az árfolyam, hol vannak a kockázatok, lesz-e sáveltörlés?

HELYSZÍN:
Vista Rendezvényközpont
1061 Budapest, Paulay Ede u. 9.


Időpont:
2007. március 21. 17:30-19:00

Belépő díj:
2,500 Ft

A részvételhez REGISZTRÁCIÓ szükséges.

Meghívott vendégeink:
Forián Szabó Gergely, a Pioneer Alapkezelő igazgatója, portfolió-menedzsere
Heim Péter, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Rt. vezérigazgatója

Tervezett témáink:
- Kamatciklusok a tengerentúlon és Európában?
- Meddig tarthat a kockázatéhség és mi lesz, ha véget ér?
- A magyar kötvénypiac és a forintárfolyam helyzete, várható tendenciái
- Lesz-e váltás a magyar monetáris politikában a vezetőváltással együtt?
- Kell-e, lesz-e sáveltörlés?
- Lehetőségek és kockázatok


VENDÉGEINK ÉLETRAJZA:

Forián Szabó Gergely
Beosztás: Igazgató, portfólió-menedzser

Vállalat: Pioneer Alapkezelő Zrt.

Életrajz:
Forián Szabó Gergely 2002-től dolgozik a CA IB Alapkezelőnél, ami az idéntől Pioneer Alapkezelőként folytatja tevékenységét. Előtte 1999-től a Budapest Alapkezelő Rt-nél volt portfoliómenedzser ahol a szakterülete a kötvénypiac volt.

Forián már pályája kezdetén is intenzíven foglalkozott a kötvénypiaccal, hiszen 1997-1998-ban a K&H Brókerház Rt-nél volt makrogazdasági és kötvénypiaci elemző. Ezután a Világgazdaság üzleti napilap makrogazdasági és pénzügyi szakírója volt 1999-ig.

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügyi főszakirányán, vállalatértékelés mellékszakirányán végezte, ez időben francia és olasz ösztöndíjakkal járt külföldön. Gyakran publikál, illetve hallatja hangját gazdasági kérdésekben.


Heim Péter
Beosztás: vezérigazgató

Vállalat: Aegon Vagyonkezelő

Életrajz:
Heim Péter az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Rt. vezérigazgatója, 2004 nyaráig az Aegon Magyarország Általános Biztosító Rt. vezető közgazdásza volt, 1996-ban szerezte diplomáját a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, de karrierjét már 1995-ben kezdte makrogazdasági és pénzpiaci elemzőként az OTP Brókernél.

A diploma megszerzése után két évet töltött vezető közgazdászként első munkahelyén, a Hypo-Securities Hungáriánál, majd egy évig az Állami Kincstárnál dolgozott. 1997-ben Dublinban szerzett tapasztalatokat. 2004-ig a BAMOSZ elnökségi tagja.

Tapasztalt előadó, a Budapesti Közgazdasági Egyetemen -A monetáris politika hatása a valuta piacra- és -Valuta és tőkepiaci előrejelzés- témákban tartott előadásokat 1996 és 1998 között, 2002-ben és 2004-ben pedig a -Befektetési politika biztosításoknál- címmel.

Számos magyar és angol nyelvű publikáció szerzője. A piac 2000-ben és 2002-ben is a legszofisztikáltabb állampapírpiaci befektetőnek választotta.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF