AWD: a szakmai minősítés megszerzése a helyes irány (x)

Portfolio
Mostanság az Európai Unió új tagországai is szigorítják a különböző szakmák folytatásához szükséges feltételeket, ezért a pénzügyi tervezés területén is elérkezett a jól képzett és minősített tanácsadók ideje.


Karsai Gábor Zsolt, RPT - AWD Teamvezető, Budapest

Éveken keresztül nagyrészt olyan tanácsadók tevékenykedtek a piacon, akik az eladástechnikát és az egyes termékek sajátosságait sokszor csupán hétvégi gyorstanfolyamokon sajátították el. Így érthető, hogy ebből a tevékenységből miért nem alakulhatott ki valódi szakmaiság Magyarországon. Ráadásul az egész iparág szenvedett a rossz imázs miatt. Szerencsére elmondhatjuk, hogy ezen a téren a nyugat-európai és észak-amerikai országok sokkal előbbre járnak. Ezáltal Magyarországnak és a közép-kelet-európai régió többi országának is megvan az esélye, hogy gyorsan magasabb színvonalra fejlődjön. Az ügyfelek szempontjából ez a minőségi színvonal évtizedeken át tartó folyamatos kapcsolatot jelent a tanácsadóval. Az ügyfélnek ideális helyzetben lehetősége van az egyszerű alapoktól az összetettebb koncepciókig minden pénzügyi döntésben együttműködni egy szakemberrel. Van egy bizalmi személy, aki a termék eladása helyett stratégiában és folyamatos közös munkában gondolkodik.

Az ügyfél számára ez egy olyan folyamatot jelent, amelynek során az életében felmerülő minden pénzügyi kérdésre, problémára egy átfogó tervbe illeszkedő koncepciót kap, ami valóban megoldja a helyzetét. Másfelől a megfelelő kompetencia megszerzése a tanácsadó számára azt jelenti, hogy a piac folyamatosan pozitívan értékeli munkáját. A korábbiakhoz képest teljesen más ügyfélkapcsolat ez. Ügyfélállománnyal dolgozni felettébb örömteli a tanácsadó számára, főleg, ha a magánorvosi és a magánügyvédi praxishoz hasonlóan éveken keresztül fennmarad az üzleti kapcsolat és akár még a következő generációval is tovább dolgozhatunk.

Az igazi elismerés akkor következik be, ha az ügyfél maga kezdi el keresni a kapcsolatot ezzel a bizalmi, hozzáértő személlyel. A különböző pénzintézetek, bankok, biztosítók számára ez a kiérlelt folyamat szintén biztos, stabil ügyfélállományt jelent. Közösen még jobban tudjuk megszólítani az ügyfelet, aki így jobb minőségű szolgáltatást kap. Stabilabb forgalom és kevesebb felmondott szerződés az eredmény, amely az ügyfélportfolió "megfordításából" adódik: az ügyfeleket kompetens szakemberek irányítják a pénzintézetekhez. Ha ezt a fejlődést alaposan kielemezzük, a szakmai minőség színvonalának emelkedésével az ügyfelek, a pénzintézetek és a tanácsadók között egy minden szereplőre kiterjedő igazi WIN-WIN helyzet alakul ki.

Az AWD üzletmodellje erre a fejlődésre van felépítve és lépésekkel jár a piac előtt. Természetesen egyre több piaci szereplő fogja ezeket a változásokat felismerni. A szép ebben a folyamatban az, hogy nem nagyon várható meglepetés. Az irány világosan kirajzolódik: a piaci szereplőknek a fejlődő ügyféligényekre reagálniuk kell. A kérdés csak az, hogy elegendőnek bizonyulnak-e a kompetencia és a minősítés megszerzésére irányuló első kísérletek, vagy eredményesebbnek mutatkozik a több évtizedes tapasztalat. Magyarországon az a szerencsés helyzet, hogy az AWD egyszerre mutatja fel mind a kettőt: a teljes körű, független pénzügyi tanácsadás terén Európa több országában, hosszú idő alatt megszerzett sokrétű tapasztalatát használja fel a további expanzió és a szakmai kompetencia fejlesztése során egyaránt.

Nemzetközi tapasztalatok alapján tudjuk, a pénzügyi tanácsadás során mi az igazán döntő. Magyarország egész területén nagy hangsúlyt fektetünk vezetői és tanácsadói teamünk bővítésére. Tréningprogramjainkat úgy állítottuk össze, hogy mind a szakmabeliek, mind az új tanulók jó eséllyel sajátíthassák el ezt a szép szakmát.
(X)
Népszerű

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Egyetlen kis gáton múlhat fél Nyugat-Európa áramellátása, de Svájc nem hajlandó engedni

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Van egy módszer, ami visszafordíthatná a globális felmelegedést, de sokan félnek tőle

Megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája, mutatjuk a százmilliárdos vagyonokat

Friss hírek

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék, új rekordot ért el a Nasdaq

Sejtelmes választ adott a világ egyik legnagyobb bankjának vezetője, hogy mi lesz a jövőben

Nagyobb veszélyben van „a Föld tüdeje”, mint korábban bárki gondolta volna

Zelenszkij szerint nem mennek NATO-katonák Ukrajnába, 62 drónnal támadtak reggel orosz területekre - Háborús híreink hétfőn

Lejárt Zelenszkij mandátuma, mégis beláthatatlan ideig maradhat még ukrán elnök

Zelenszkij szerint nem fognak harcolni NATO-katonák Ukrajnában, ennek pedig egyetlen oka van

Kiderült, hogy mi vezetett a világ egyik legrettegettebb vezetőjének halálához

Ismét visszatér a koronavírus hullámhatása – Egymillió autós készülhet a hosszú sorban állásra

Véget ért a nagy menetelés, rég nem látott bajban a német szélsőjobb – Ők lehetnek az AfD utolsó reménysugara?

Egyedül rontott neki az ukrán állásoknak egy hírhedtté vált orosz „teknőstank”, de nem sült el jól az akció

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF