A jövő munkavállalói bepillanthatnak a kulisszák mögé (x)

Portfolio
32 db munkahely, 2000-nél is több gyakornoki lehetőség, 35.000 érdeklődő hallgató, 11.000 szavazat: ez a Colibri Internship Awards eddigi mérlege. A cégek gyakornoki programjait megversenyztető startup vállalkozás projektjének első szakaszán még július 2-ig tart a közöségszavazás, aztán szakmai zsűri veszi magához a döntés jogát, hogy szeptemberben, a verseny újabb felvonásának induása előtt győztest hirdessenek. A megmérettetés során a munkáltatók őszintén kitárulkoztak jövendőbeli kollégáik előtt.
Új, interaktív felület segíti a gyakornokok és a vállalatok egymásra találását, ami az első pár hónap után bizonyítottan sikeres. A awards.joincolibri.com oldalon futó verseny során többek között a tech, a pénzügyi és a kreatív szektorból eddig 32 cég tárta szélesre virtuálisan a kapuit és mutatkozott be, nyújtott hiteles információt a gyakornoki helyet keresőknek arról, hogyan lehet bekerülni az egyes pozíciókba és milyen eséllyel lehet karriert építeni náluk. A hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből álló, tizenkét tagú zsűri döntése nyomán szeptemberben nyertest hirdető csapat újabb területekre terjeszti ki a programot. Így az őszi, második forulóban három újabb, népszerű iparág, a mérnök- és autóipar, az SSC és az egészségügy szereplőit, valamint a náluk elérhető lehetőségeket találják meg az oldalon az érdeklődők a korábbi bemutatkozók mellett.

A Colibri gyakornoki programjával mindkét fél nyer, hiszen a gyakornoki helyet keresők betekintést kapnak azon cégek működésébe, ahol majd élesben próbálhatják ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött tudásukat, míg a munkáltatók gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre találnak. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a Colibri Internship Awards program. A startup segítségével már eddig is több gyakornok találta meg a számára legmegfelelőbb pozíciót. Egyikük, Benke Bálint így nyilatkozott: "A lehetőségek széles palettáját találtam meg a Colibri oldalán, a feltöltött videókat nézve pedig úgy éreztem, mintha a jövendőbeli kollégáimmal beszélgettem volna - a programnak köszönhetően ezt már valóban meg is tehetem, a lehető legjobb munkahelyet találtam meg."

A joincolibri.com oldalon a magyarországi lehetőségek, cégek bemutatatkozása mellett pályakezdők és a munkakeresők híreket, érdekességeket olvashatnak a karrierépítéssel kapcsolatban, emellett tényleges nyitott pozíciók közül is csemegézhetnek. Ősztől indul az "Egy hetem a cégnél" rovat, valamint több pozíciót is részletesen meg lehet majd ismerni videók segítségével.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF