Új informátorokat kap a NAV (x)

PR cikk

Jövő évtől az adóhatóság új informátorokat kap. Hatályba lép ugyanis az a szabály, amely szerint az adózók és a tanácsadóik kötelesek az adóhatóságnak részletesen bejelenteni bizonyos nemzetközi adóstruktúráikat.

A bejelentési kötelezettség ráadásul nem csak azokat terheli, akik kitalálják ezeket a megoldásokat, hanem mindazokat is, akik közreműködnek a megvalósításukban, és akiktől amúgy elvárható, hogy felismerjék, hogy miben működnek közre. Ez tehát különösen érintheti a könyvelőket, az ügyvédeket, a könyvvizsgálókat, valamint minden olyan szervezetet (pl. bankok, pénzügyi tanácsadók), akik segítő kezet nyújtanak az ilyen megoldásokhoz. Végső esetben maga az ügyfél is „önfeljelentésre” kényszerülhet. Ráadásul e nemsokára élesedő kötelezettség 2018 közepére visszamenőlegesen alkalmazandó.

2019. október 10-én a Jalsovszky Ügyvédi Iroda, a Magyar-Francia Kamara, valamint a Pénzügyminisztérium és az üzleti élet neves szakértői közösen arra vállalkoznak, hogy a mélyére ássanak ennek az új előírásnak. Kiket érint, pontosan hogyan érinti őket, milyen feladatokat ró ez az egyes szervezetekre és egyáltalán: kell-e félnünk az „önfeljelentési kötelezettségtől”.

A konferenciára ide kattintva jelentkezhet.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF