Mennyire érez lépéskényszert a szállodaipar? (x)

PR cikk
A szállodatulajdonosoknak az utóbbi 12 hónapban számos olyan kihívással kellett megküzdeniük, amely korábban nem volt jelen a szegmensben. A nemrég virágzó befektetés hirtelen csak költséget termel, és bár az egyes befektetők helyzete nagyon különböző lehet, ezeket a veszteségeket finanszírozni szükséges, miközben számos felelős döntést kell hozni.

Sokan lesznek, akik – bízva abban, hogy az év második fele már a kilábalásról szól majd –egyszerűen csak megpróbálják „kiböjtölni” ezt az időszakot. Néhányan megválnak szállodapiaci érdekeltségeiktől. Szintén sokan döntenek úgy, hogy megtartják hoteleiket, azonban a nehéz időszakot forrásbevonással, a kockázat megosztásával tennék biztonságosabbá befektetésüket. Nem ritka, hogy még a lejáró hitelmoratórium előtt valaki refinanszíroztatná tartozásait, élve a kedvező, támogatott hitelek adta lehetőségekkel. Aki teheti, az üzemszünetet a szálloda felújítására, új szolgáltatások kialakítására használja fel, ami szintén forrásigényes. A stratégiai döntések meghozatalához érdemes tisztában lenni a szálloda értékével, kilátásaival és a rendelkezésre álló lehetőségekkel.

Mindez túlmutathat egy szállodaipari szakember rutinján és szakterületén. Sokszor az sem egyértelmű, hogy a fentiek közül melyik stratégiai lépés lenne a legjobb. Szükséges a több szemszögből megvizsgált döntéselőkészítés, de egyfajta útvesztő lehet a tőkebevonás folyamata, a megfelelő finanszírozási forma kiválasztása, vagy a teljes tranzakciós folyamat lebonyolítása is.

A CFI Hungary hazánk vezető magyar tulajdonú, független, vállalati szektorban tevékenykedő befektetési és vállalati pénzügyi tanácsadója. A cég amellett, hogy a fenti kérdésekben a tervezéstől a folyamat lezárásáig bármikor áll a szállodaüzemeltetők rendelkezésére, elsősorban finanszírozási tanácsadással és M&A tranzakciók szervezésével foglalkozik.

Annak érdekében, hogy a fenti ügyekben tisztán lássunk, a CFI Hungary most felmérést készít a hoteltulajdonosok körében.  A név nélküli kutatás szándék szerint látleletet ad a hotelszakma jelenlegi állapotáról, hangulatáról, a befektetők terveiről. A cég nemcsak a szegmens résztvevőinek biztosít ezzel visszajelzést, de a pénzügyi nyilvánosságot, a befektetői szcénát is tájékoztatja majd az eredményekről, természetesen a diszkréció és az üzleti érdekek maximális tiszteletben tartásával. A felmérés elemzése várhatóan tavasszal lát majd napvilágot.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF