Itt a tavasz, indul a szezon a balatoni ingatlanpiacon (x)

PR cikk

Idén korábban érkezett a várva várt tavasz, amely magával hozta az igényt, hogy minél több időt töltsünk a szabadban. A városokból kiszabadulva a természetben, vízparton töltjük fel a télen lemerült energiakészletünket.

A kiváló idő az ingatlanpiacon is érezteti hatását, hiszen a korai szezon következménye, hogy az ingatlanpiac általános fellendülésével párhuzamosan elindult a vízparti, főként a Balaton környéki ingatlanok iránti jelentős érdeklődés.

Mi a helyzet akkor, amikor nem szeretnénk lemondani sem a közvetlen vízpart nyújtotta előnyökről, sem pedig a panorámáról, ráadásul új építésű, energetikailag korszerű ingatlant szeretnénk vásárolni?

Nos, ez esetben nincs könnyű dolgunk, hiszen a választék a Balaton környékén már jelentősen korlátozott.

Aki közvetlen vízparti, de még a budapesti árak szintjén elérhető új építésű lakást keres, a tó déli felének településein járhat nagyobb szerencsével.

Amennyiben górcső alá vesszük a déli part közkedvelt településeit, a győztes hármas: Siófok, Balatonlelle és Balatonszemes.

Nézzük meg a Szemesbay Resort és Silverbay Residence ingatlanfejlesztéseket, melyek a Balaton déli partján kínálnak izgalmas lehetőséget a minőséget keresőknek, és amelyek a Biggeorge Property – a hazai ingatlanpiac egyik nagyágyújának - fejlesztései.

Igényes és emberközeli épületek létrehozását célozza minden projektjénél a Biggeorge Property, amely 33 éve a hazai ingatlanpiac élvonalában álló Biggeorge Holding tagja.

A Balaton déli partja hosszú ideje közkedvelt turistacélpont a külföldi és belföldi turisták körében egyaránt, ezért a közvetlen vízparti kapcsolattal rendelkező SilverBay Residence nemcsak saját otthonnak, hanem értékálló befektetésnek is kiváló választás, hiszen egész évben lakható, ezáltal bérbeadhatósága kiemelkedő.

A Silverbay Residence Siófokon a déli part csendes, de központhoz közel eső részén, a Deák Ferenc sétányon, közvetlenül vízparti elhelyezkedéssel kínál 69 egyedi elrendezésű lakást.

Minden lakáshoz erkély tartozik, a földszinten privát kertek, a legfelső emeleten panorámás tetőteraszok emelik az otthonok értékét. A kertben kültéri medence is kialakításra kerül, így biztosítva a változatos vízparti időtöltést.

Jelenleg a szerkezetépítési munkálatok folynak, melyek már az első emeleti födémnél tartanak. Az épület a szerkezetkész állapotot 2024 májusában éri el, míg a teljes körű befejezés, a lakópark átadása 2025 első félévére várható.

Silverbay Residence látványterv
Az épülő Silverbay Residence és a parti sétány

A Balatonszemesen épülő Szemesbay Resort a Biggeorge Property másik balatoni fejlesztése.

A Bánáti & Hartvig Építész Iroda által tervezett balatonszemesi lakópark közvetlenül a vízparton, a település turisztikai központjában épül.

Szemesbay Resort látványterv
Az épülő Szemesbay Resort, a háttérben a vitorlás kikötővel

Minden lakást terasz vagy saját kert gazdagít, a parkolást pedig a mélygarázs mellett felszíni parkolók biztosítják. Az érdeklődők 33-107 négyzetméteres lakások között válogathatnak, a leginnovatívabb építészeti megoldásokkal, szaunával, jacuzzival, kültéri medencével és minőségi anyaghasználattal rendelkező projektben.

A két épületben megvalósuló Szemesbay Resort lakásainak nagy része örökpanorámás kilátással rendelkezik a Balatonra, amellett, hogy a hangulatos belső kertre néz, emellett szinte minden lakástípus megtalálható a csendes Kikötő utcára néző homlokzaton, illetve a part felé néző homlokzaton is. Az egyedi belsőépítészeti megoldások kialakításában belsőépítészeti csomagok segítik a vásárlókat.

A kivitelezési munkálatok ezen projektnél is az ütemterv szerint haladnak. Az épület előreláthatólag április végére éri el a szerkezetkész állapotot. Az alsóbb szinteken már a falazatok építése, gépészeti- és villamos alapszerelések, nyílászárók beépítése folyik.

Jelenleg az épület hűtését és fűtését, továbbá a melegvíz ellátását energiatakarékosan biztosító hőszivattyúk talajszondáinak fúrását, illetve a közműhálózat építését végzik a szakemberek. Az épület kivitelezési munkálatai 2025 első félévében lezárulnak, és a lakások átadása megkezdődik.

2025 nyarán már teraszukról és/vagy közvetlen kertkapcsolatos lakásukból élvezhetik a balatoni panorámát azok a szerencsés tulajdonosok, akik időben döntöttek/döntenek a vásárlásról.

Mindezen előnyök mellett a Biggeorge Property bérbeadási és üzemeltetési tevékenységgel segíti azokat a vásárlókat, akik befektetési céllal vásárolnak lakást a Biggeorge Property portfoliójából.

Jelenleg egy kiemelt promóció keretében gépesített konyhát adnak ajándékba főzőlappal, sütővel, elszívóval felszerelve annak, aki 2024. március 18-ig vásárol lakást a Szemesbay Resortban vagy a Silverbay Residence-ben.6

Mindkét fejlesztés esetében a lakások 45%-a már elkelt. Ingatlanpiaci szakértők a csökkenő kamatkörnyezetben az újlakás piacon jelentős áremelkedést prognosztizálnak, így érdemes minél hamarabb, a jelenlegi kedvező áron lekötni a lakásokat.

A lakások már 20%-al leköthetők, a fennmaradó összeget ráér a lakás műszaki átadásakor fizetni, ezt az összeget a vevők még szabadon kamatoztathatják, és így egyszerre érhető el a csökkenő kamatkörnyezet mellett is megfelelő kamatbevétel és biztosítható a lakás mai áron történő megszerzésének lehetősége.

A Biggeorge Property projektjeit a gondosan kiválasztott lokáció, a magas műszaki tartalom, a kiemelkedő energiabesorolás és az időtállóság teszi egyedülállóvá. Az ingatlanfejlesztések megvalósításához szükséges forrásokat részben a tavaly elindult Baross Gábor Tőkeprogram biztosította.

Nézze meg a Biggeorge Property további projektjeit is!

6 ”A Gépesített konyha ajándékba” ajánlat a Szemesbay Resort és Silverbay Residence projektekben azokra az akcióban részt vevő lakásokra érvényesíthető, amelyekre az akció időtartama alatt új regisztrációs szerződés és az alapján adásvételi elő- vagy végszerződés jön létre az eladó és a vevő között és amelyek vonatkozásában a Szemesbay Residence-ben és a Silverbay Residence-ben legalább a bruttó vételár 25%-nak megfelelő mértékű foglaló és vételárelőleg az adott eladóval kötött szerződésben rögzített bankszámlaszámra teljesítésre kerül a vevő által. Az akciós ajánlat 2023. november 29-től visszavonásig, de legfeljebb 2024. március 18-ig érvényes. A gépesített konyhákat alsó és felső konyhaszekrényekkel, kerámia főzőlappal, elektromos sütővel, elszívóval szereljük fel. A változtatás jogát fenntartjuk.

(x)

Népszerű

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Egyetlen kis gáton múlhat fél Nyugat-Európa áramellátása, de Svájc nem hajlandó engedni

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Van egy módszer, ami visszafordíthatná a globális felmelegedést, de sokan félnek tőle

Megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája, mutatjuk a százmilliárdos vagyonokat

Friss hírek

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék, új rekordot ért el a Nasdaq

Sejtelmes választ adott a világ egyik legnagyobb bankjának vezetője, hogy mi lesz a jövőben

Nagyobb veszélyben van „a Föld tüdeje”, mint korábban bárki gondolta volna

Zelenszkij szerint nem mennek NATO-katonák Ukrajnába, 62 drónnal támadtak reggel orosz területekre - Háborús híreink hétfőn

Lejárt Zelenszkij mandátuma, mégis beláthatatlan ideig maradhat még ukrán elnök

Zelenszkij szerint nem fognak harcolni NATO-katonák Ukrajnában, ennek pedig egyetlen oka van

Kiderült, hogy mi vezetett a világ egyik legrettegettebb vezetőjének halálához

Ismét visszatér a koronavírus hullámhatása – Egymillió autós készülhet a hosszú sorban állásra

Véget ért a nagy menetelés, rég nem látott bajban a német szélsőjobb – Ők lehetnek az AfD utolsó reménysugara?

Egyedül rontott neki az ukrán állásoknak egy hírhedtté vált orosz „teknőstank”, de nem sült el jól az akció

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF