Nem fizetnek a fogadóirodák az amerikai elnökválasztás után, mert még mindig nem biztos, hogy Biden a nyertes

Portfolio
Hiába fogadtak emberek ezrei az amerikai elnökválasztás kimenetelére, a fogadóirodák máig nem fizették ki a nyereményeket. Bár a világ Bidennek tulajdonítja a győzelmet, a nagy fogadóirodák egyelőre kivárnak a több százmillió dollárra rúgó nyeremények kifizetésével, ha esetleg Trump mégis megtartaná a hatalmat.

Mindeközben a fogadóirodák arra vonatkozóan fogadnak még be téteket, hogy ki nyeri meg a még nem eldőlt tagállamokat, illetve, hogy Trump jogi lépései végül sikeresnek bizonyulnak-e az elnöki hatalom megtartásában.

Idén rekord összegű fogadások jöttek az amerikai elnökválasztás kimenetelére, a londoni Betfair oldalon a választás napján 440 millió dollár értékben fogadtak az emberek, ez másnap közel 600 millióra nőtt, miközben a 2016-os elnökválasztások idején 258 millió dollárnyi fogadás folyt csak be.

Az angol fogadóiroda elmondása szerint volt olyan, aki 1,32 millió dollárt tett fel Biden győzelmére, ami így 2 millió dolláros kifizetést jelenthet az illetőnek.

Csakhogy a fogadóirodák nem sietik el a pénzek kifizetését, mivel Trump nem ismeri el a vereségét és több tagállamban is folynak még a szavazatszámlálások.

A történelem azt bizonyítja, hogy valóban jobb kivárni a fizetéssel, amíg teljesen biztos nem lesz az új elnök kiléte. A 2016-os elnökválasztás idején az ír PaddyPower fogadóiroda például több mint egymillió dollárt fizetett ki még a választás napja előtt azoknak az ügyfeleknek, akik Hillary Clinton győzelmére fogadtak.

Bár Amerikában politikai kimenetelekre fogadni technikailag tiltott, de az új-zélandi PredictIt platform kivétel ez alól a szabály alól. Az oldalon a jövőbeni piaci mozgásokra lehet fogadni. Az elnökválasztás napjáig az oldalon több mint 117 millió részvénnyel kereskedtek, miközben négy éve ugyanez a szám csak 47 milliót érte el.  

Ahogy a brit, úgy az új-zélandi oldal is azt mondta, hogy addig nem zárja le a pozíciókat, amíg biztos nem lesz, hogy ki nyerte az elnökválasztást. Mindez azt jelenti, hogy azok, akik fogadtak, heteket vagy hónapokat is várhatnak, mire pénzükhöz jutnak.

(Bloomberg)

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF