Félmilliárdos EU-pénz ment el egy meg sem épült logisztikai központra

Portfolio
Szerencsen kellett volna megvalósulnia egy átrakodó vasúti állomásnak, de helyette Balatonfűzfőn épült meg egy lőporgyár egy 2007-2013-as gazdaságfejlesztési pályázatból, amely kapcsán a Pénzügyminisztérium most is vizsgálatot folytat, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pedig feljelentést tesz - írja a 24.hu.
A cikk arra mutat rá, hogy miközben a hivatalos támogatási adatbázis megvalósult státuszúnak írja le a "Speciális haditechnikai intermodális logisztikai és felújító központ kiépítése Szerencsen" projektet, az a valóságban egyáltalán nem készült el, de mégis kifizettek rá 447 millió forint támogatást a 951 milliós támogatási szerződésből. A szerencsi projekt helyett pedig végülis úgy tűnik, hogy Balatonfűzfőn épül(t) meg egy lőszer- és lőporgyár.

A Pénzügyminisztérium a lapnak azt jelezte, hogy jelenleg is vizsgálják a történteket, az ellenőrzés még nem zárult le és addig a projektről sem szolgáltathatnak adatot.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF