Már 121 milliárdos EU-támogatást osztottak ki a magyar állattartó telepeknek

Portfolio
Az uniós hátterű Vidékfejlesztési Programban az állattartó telepek korszerűsítésére és trágyatárolók létesítésére közel 1900 kérelmet támogatott már a kormány mintegy 121 milliárd forint értékben – emelte ki a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok megnyitóünnepségén Feldman Zsolt.

Az Agrárminisztérium szerkesztőségünknek eljuttatott közleménye szerint a mezőgazdaságért felelős államtitkár az eseményen rámutatott, hogy ezek a támogatások is segítik az állattenyésztőket abban, hogy az ágazat az erős nemzetközi versenyben helyt tudjon állni.

Feldman Zsolt a tudósítás szerint arra is emlékeztetett, hogy a termeléshez kötött támogatásokkal az állattenyésztők a 2018. évi kérelmeik után több mint 39 milliárd forinthoz jutottak, a szálas fehérjetakarmányok utáni támogatás pedig további 4,1 milliárd forint volt.

Az államtitkár megemlítette beszédében azt is, hogy Európa egyre nagyobb részén a nyomonkövethetőség és a biztonságos, jó minőségű élelmiszertermelés után ma már társadalmi elvárás a környezeti fenntarthatóság támogatása és a szigorú állatjóléti előírások betartása az agrárium részéről. Az egész mezőgazdasági szakmának szerepet kell vállalnia abban, hogy az élelmiszer előállításának mindennapi folyamatait, annak nehézségeit és örömeit minél szélesebb körben megismertesse. Erre kiváló helyszín a Kaposvári Állattenyésztési Napok – fogalmazott Feldman Zsolt.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF