Koronavírus: törölte strasbourgi plenáris ülését az Európai Parlament

Portfolio
Nem Strasbourgban és nem olyan hosszú ideig tartó plenáris ülése lesz az Európai Parlamentnek három hét múlva a koronavírus járvány terjedése miatt – döntött kedden az Európai Parlament Elnökeinek Értekezlete.

Az EP közleménye szerint a politikai csoportok vezetői kedden a vis major eset miatt az ülésnaptár megváltoztatásáról döntöttek, a COVID-19 vírus terjedésének megállítása érdekében hozott intézkedéseket követően. A döntések lényege, hogy megváltoztatták az EP ülésnaptárát az elkövetkező hetekre.

A döntés célja, hogy az Európai Parlament továbbra is gyakorolhassa alapvető funkcióit (jogalkotási és költségvetési jogkör, plenáris ülések és az intézmény irányítószerveinek megbeszélései) oly módon, hogy ugyanakkor megfeleljen a képviselők és az adminisztrációs dolgozók, valamint a közegészség védelmének is.A jóváhagyott változások

  • Az áprilisi ülés, melynek eredeti dátuma március 30 (hétfő) - április 2 (csütörtök) lett volna Strasbourgban, április 1 (szerda) délután és április 2 (csütörtök) reggel között Brüsszelben zajlik majd.
  • Minden, március 16-val kezdődő tevékenységet elhalaszt vagy töröl az Európai Parlament. A március 23-val kezdődő hét tevékenységei nem változnak.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF