Mattheisen: csökkenhetnek az ágazati különadók

Nagy Viktor
Sokat javult a kormány és a távközlési cégek viszonya, akár a távközlési adó is csökkenhet, derül ki a Magyar Telekom vezérigazgatójával készített Figyelő-interjúból.
Az interjú érdekesebb gondolatai:
  • Egészséges párbeszéd alakult ki a szektor szereplői és az állam között, részben az internetkonzultációnak köszönhetően mindkét fél újraértelmezte ezt a viszonyt.
  • Pozitív fejlemény, hogy a kormány 27 százalékról 18 százalékra csökkentené az internetszolgáltatás áfáját, de egyre több jel utal arra, hogy az ágazati különadók is csökkenhetnek. Mattheisen kiemelte: a távközlési adóval kapcsolatban is kaptak biztató híreket a közelmúltban.
  • Év végére 97 százalék lesz a Telekom 4G-s hálózatának lakossági lefedettsége, a nagy sebességű, szélessávú vezetékes net 440 ezerrel több háztartásban érhető el év végén, mint egy évvel korábban. A jövő évi bővítés attól is függ, hogy milyen mértékben sikerül uniós forrásokat bevonni.
  • A Telekom azért lett a Ferencváros főszponzora, mert 1. a Fradi az ország legnépszerűbb fociklubja, 2. már korábban is volt kapcsolat a klub és a cég között, 3. a Fradi körül rendezetté váltak a viszonyok.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF