Furcsa lépésre szánta el magát Greta Thunberg

Portfolio
Greta Thunberg az Instagramon bejelentette, hogy a levédeti nevét és a Fridays For Future mozgalom nevét is, miután a környezetvédő aktivista szerint nevével többen is visszaéltek, és azt kereskedelmi célokra használták fel.

Greta Thunberg az Instagramon jelentette be, hogy levédeti nevét és a Fridays For Future mozgalom nevét is. A környezetvédő aktivista szerint a lépés lehetővé teszi, hogy jogi lépéseket tegyenek olyan személyekkel vagy társaságokkal szemben, akik az ő vagy a mozgalma nevét használják, azonban lépéseik ellentétesek azok értékeivel.

Az aktivista mindenkit biztosított arról, hogy sem őt, sem a mozgalom más tagjait sem érdeklik a védjegyek, azonban a lépést sajnálatos módon szükséges volt megtenni. Thunberg emellett a “Skolstrejk for klimatet” (ami iskolai tüntetést a klímáért jelent) szlogent is levédette.

Thunberg szerint a nevét és a Fridays For Future mozgalom nevét folyamatosan kereskedelmi célokra használják, bármiféle belegyezés nélkül. Az aktivista hozzátette, a termékértékesítési cél mellett mások az ő és a mozgalma nevében gyűjtenek pénzt.

(Reuters)

Címlapkép forrása: RvS.Media/Basile Barbey/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF