Magyar cégek gyártják a Siemens-szel együttműködve a legkorszerűbb energiaelosztó rendszereket

Portfolio
Licenszjog megszerzésével a magyar partnervállalatok szerelik és telepítik a Siemens legmodernebb kisfeszültségű energiaelosztó rendszerét. A világ legkorszerűbb energiatechnológiai megoldásai közé sorolt rendszerrel egyfajta technológiai tudásbázist és minőségbiztosítási rendszert vásárolnak a hazai gyártócégek – tájékoztatta a Siemens a Portfolio-t.

Az ipar számos területén és az infrastruktúrában is használható az a SIVACON S8 elnevezésű, kisfeszültségű energiaelosztó rendszer, amit Magyarországon több helyen telepítettek az elmúlt több mint 10 évben. A rendszerek különlegessége, hogy az alkatrészeket a Siemens lipcsei gyárában állítják elő, az egyes elemekből magyar partnercégek magas hozzáadott értékkel szerelik össze a kész rendszereket, a vevők igényei szerint.

FM & Hybrid Office 2021
Az irodapiac, a facility és property management, a fenntarthatóság, a proptech és digitalizáció témákról mind szó lesz az FM &Hybrid Office konferencián június 8-án.

A legfontosabb a folyamatos működés

„A Siemens portfóliója lefedi az intelligens hálózat és energiaelosztó rendszerek tervezésének, finanszírozásának, kiépítésének, üzemeltetésének és fenntartásának teljes spektrumát. Azt tapasztaljuk, hogy folyamatosan nő az igény a nagyobb üzembiztonságot és korszerű műszaki megoldásokat nyújtó, a kisfeszültségű energiaelosztásban alkalmazott termékekre és rendszerekre.

Fotó: Siemens

Az elektromos energiaelosztó rendszerek az ipar és az infrastruktúra minden területén megjelennek, például vegyiparban, gyógyszeriparban, adatközpontokban, de telepítettünk ilyen rendszereket irodaházakba és metróállomásokba is” – mondta el a Portfolio-nak Broda Krisztián, a Siemens kisfeszültségű energiaelosztás magyarországi területvezetője.

A rendszerek ott hasznosulnak a legjobban, ahol a nagy üzembiztonság a cél: az ellátás egy esetleges üzemzavar esetén is folyamatos, mivel az egyes leágazásokat külön-külön is lehet cserélni, a teljes rendszer leállítása nélkül.

Fotó: Siemens

Az infrastruktúrában ott érdemes alkalmazni, ahol nagyobb az energiaigény a nagy irodaterület miatt, vagy valamilyen alkalmazott technológia miatt: például szerverteremben, vagy technológiai tesztek elvégzésére alkalmas laborokban. Fontos, hogy Magyarországon számos referenciával rendelkezünk az előbb említett területeken nem csak nemzetközi, de hazai cégeknél is. Emellett a rendszer speciális minősítésekkel rendelkezik például vegyipar, gyógyszeripari alkalmazásokhoz továbbá széleskörűen bevizsgált földrengés, zárlat-, ívállóság szempontjából - tette hozzá a szakember.

Franchise-rendszerben működnek együtt a magyar partnerekkel

A rendszereket kiemelkedő technológiai tudásszint mellett fejlesztették, a termék teljes életciklusa digitalizált. Ennek köszönhetően gyors, hatékony munkával tudnak a helyi – így a magyar - berendezésgyártók magas műszaki színvonalú berendezést előállítani, ami nagyban javítja a versenyképességüket. Ez a franchise konstrukció a piacon egyedinek számít Magyarországon.

Fotó: Siemens

A hazai partnerek egyfajta franchise-rendszerben működnek együtt a Siemens-szel, komplex minőségbiztosítási rendszerrel garantálják minden partnercégnél az azonos minőségű gyártást. Amikor egy elektromos berendezésgyártó megvásárolja a licenszet, az ott dolgozó szakemberek speciális képzést kapnak a Siemens lipcsei központjától, ahol a koncepció alkotástól az üzemeltetésig, a berendezés teljes életciklusában szükséges tudás részleteit sajátítják el. A minőségellenőrzés részeként pedig folyamatosan aktualizálják a mérnöki csapatokban dolgozó kollégák tudását.

A cikk megjelenését a Siemens Zrt. támogatta.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF