Gerendai Károly már látja a fényt a vendéglátás alagútjának végén

Portfolio
A koronavírus által okozott veszteséges időszak után ismét nyereséges pályára állhat a minőségi vendéglátás – mondta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál alapítója a Digital Hungarynak.

Gerendai arról is beszélt, hogy bár jelentős veszteségeket okozott cégeinek a koronavírus, volt elég tartalékuk ahhoz, hogy túléljék a válságot.

Hozzátette: 2021 második felére a turizmus is elkezdett magára találni, 2022-vel kapcsolatosan pedig kifejezetten optimista véleményt fogalmazott meg.

„Az idei évnek már azzal az elvárással futottunk neki, hogy lehetőség szerint már semelyik vállalkozásunk ne termeljen direktben veszteséget” – mondta Gerendai Károly a magazinnak, hozzátéve, hogy erre nem azért számítanak, mert elmúlik a Covid, hanem mert ki tudják küszöbölni a hatásait.

Gerendai arról is beszélt, hogy szerinte jelentős kereslet lesz a vendéglátási szolgálatra, mert vannak, akik ki vannak ezekre éhezve a lockdown miatt, illetve vannak olyanok is, akik kevesebbet költöttek a járvány időszaka alatt a kényszerű lezárások miatt. Ettől függetlenül egyelőre nem várja még, hogy a szolgáltatások iránti kereslet visszapattan a járvány előtti szintre.

Arról is beszélt, hogy szerinte a digitális koncertek, fesztiválok rövid távon nem fogják tudni felváltani az offline élményt, mert ezek sokkal ingerszegényebbek a valódi, fizikális eseményeknél.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF