Az OTP vezeti az emelkedést

Portfolio
Az OTP vezetésével emelkedést láthatunk ma a magyar tőzsdén, a BUX-index 0,2 százalékos pluszban van.

A kereskedési nap felénél a BUX-index 0,2 százalékos pluszban van. A BUX-index jelenleg az 50 és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát közép- és hosszútávon emelkedő trendről beszélhetünk, azonban a 20 napos mozgóátlaga alá került az index, ami a rövidtávú eső trendre utal.

Vegyes mozgásokat láttunk ma a vezető magyar részvényeknél, az OTP árfolyama 0,6 százalékot emelkedett, míg a Richter árfolyama 0,2 százalékkal került feljebb a legutolsó záróárfolyamához viszonyítva. Eközben a Mol árfolyama 0,2 százalékot esett, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékos mínuszban van az előző napi záróárfolyamához viszonyítva.

A közepes kapitalizációjú tőzsdei vállalatok részvényárfolyama ma jellemzően esik, az esésben az élen a Rába papírjai állnak, amelyek árfolyama 2,1 százalékkal került lejjebb, az Appeninn árfolyama pedig 1,1 százalékot esett.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban van, eddig 1,33 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még a Richter, a Mol, az Opus és a Duna House részvénye is.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF