Kis mínuszban zárt a BUX

Portfolio
Kis mínuszban fejezte be a hét első kereskedési napját a BUX, miközben az irányadó amerikai és európai tőzsdéken hasonlóan kismértékű elmozdulásokat látni.

Ma a BUX-index 0,2 százalékos mínuszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát hosszútávon emelkedő trendről beszélhetünk, viszont a 20 és az 50 napos mozgóátlaga alá került az index, ami rövid- és középtávon eső trendre utal.

Vegyes mozgásokat láttunk ma a vezető magyar részvényeknél, a Richter árfolyama 0,7 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékkal került feljebb az előző napi záróárfolyamához viszonyítva. Eközben a Mol árfolyama 0,5 százalékos mínuszban áll, míg az OTP árfolyama 0,9 százalékkal került lejjebb a legutolsó záróárfolyamához viszonyítva.

A hazai midcapek piacán ma elromlott a hangulat, a Duna House árfolyama 1,4 százalékot esett, az Akko árfolyama pedig 3,5 százalékkal esett. A legjobban ma a BIF részvényei teljesítettek, amelyek árfolyama 6,3 százalékkal került feljebb.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 3,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Richter, a Mol, a Magyar Telekom és az Opus részvénye is.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF