Szokatlan helyen volt földrengés az Egyesült Államokban

Portfolio
Péntek reggel az Egyesült Államok északkeleti részét 4,8-as erősségű földrengés rázta meg, amelyet Bostontól Baltimore-ig éreztek, és bár New Yorkban jelentős közlekedési fennakadásokat okozott, sérülésekről vagy jelentős károkról nem érkezett hír - írta a Cnbc.

4,8-as erősségű földrengés rázta meg az Egyesült Államok északkeleti térségét péntek reggel, a rengést Bostontól Baltimore-ig érzékelték. Az amerikai földtani intézet (USGS) jelentése szerint a rengés helyi idő szerint 10:23-kor következett be. New Yorkból, ahol a rengés több mint 30 másodpercig tartott, nem érkezett jelentés egyelőre sérülésekről vagy anyagi károkról, viszont jelentős késedelmeket és ideiglenes lezárásokat okozott a közlekedésben.

Az USGS szerint a földrengés epicentruma New York City-től nyugatra, Allentown-tól keletre, Whitehouse Station északi részén helyezkedett el. A Nemzeti Cunami Figyelmeztető Központ megerősítette, hogy nincs szökőárveszély a keleti partvidéken.

A térségben ritkán előforduló földrengések miatt az embereket meglepte a földrengés - írja a CNBC beszámolókra hivatkozva.

A Newark Nemzetközi Repülőtér ideiglenesen leállt, a United Airlines két járatot átirányított, és kisebb késéseket jelentett más járatoknál is. A New Jersey Transit elővárosi vonatainál akár 20 perces késésekre lehet számítani. A Holland-alagútat ideiglenesen lezárták a forgalom előtt.

A város vészhelyzeti riasztó rendszere figyelmeztetést küldött ki utórengésekre vonatkozóan, de arra biztatnak mindenkit, hogy folytassák megszokott tevékenységüket.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF