Elárulta a Goldman Sachs, mibe kell fektetni technológiai részvények helyett

Portfolio
A Goldman Sachs Asset Management a technológiai részvényeken némi profitot realizál, amelyet a piac más szegmenseiben fektet be, reagálva ezzel a technológiai szektorban érzékelhető kockázatokra és a diverzifikációs lehetőségekre - írta meg a Bloomberg.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Goldman Sachs Asset Management (GSAM) multi-asset megoldásokért felelős társbefektetési igazgatója, Alexandra Wilson-Elizondo szerint a technológiai részvények nyomás alá kerülhetnek, ezért előnyben részesítik az energiaipart és a japán piacot.

Wilson-Elizondo szerint a technológiai iparágban a kockázat-hozam profil lefelé tolódik, és ugyan a technológiai részvények továbbra is kedvező hosszú távú portfólióelemek maradnak, jelenleg más szektorok kínálnak vonzóbb befektetési lehetőségeket.

A GSAM egyik stratégiája az inflációs és geopolitikai kockázatokkal szembeni védekezésre az energiaipari részvények felülsúlyozása. Ez idén eddig sikeresnek bizonyult, mivel az S&P 500 olaj- és gázipari vállalatainak teljesítménye jelentősen meghaladta a technológiai szektorét.

Wilson-Elizondo megjegyezte, hogy bár óvatosak a közműcégekkel, a REIT-ekkel és kis kapitalizációjú vállalatokkal - mivel ezek érzékenyebbek a magas kamatlábakra -, bizonyos alacsonyan értékelt kis kapitalizációjú cégek vonzó befektetésnek ígérkeznek. Ezek közül néhány akár felvásárlási célponttá is válhat az AI területén gyorsan növekvő vállalatok számára.

Végül Wilson-Elizondo kiemelte Japánt, mint befektetési célpontot, amelyet a vállalati reformok, a javuló üzleti hangulat és a relatíve alacsony értékeltségek teszik vonzóvá.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF