Már a hiteligénylés előtt információt kaphatnak a cégek a garanciaképességükről

Portfolio
Online ügyfélportált indított a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A portál legfontosabb eleme, hogy a vállalkozások közvetlenül, finanszírozó bankjuknál kezdeményezett hiteligénylését megelőzően tájékozódhatnak garanciaképességükről és annak összegéről.
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciáján. Regisztráció itt!

Garantiqa Direkt néven indított ügyfélportált a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. – tájékoztatta a Portfolio-t a társaság. A portál segítségével a vállalkozások közvetlenül, finanszírozó bankjuknál kezdeményezett hiteligénylését megelőzően tájékozódhatnak garanciaképességükről és annak összegéről.

Az ügyfélportál lényege, hogy a vállalkozások közvetlenül - tehát saját bankja vagy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. további bevonása nélkül - az alkalmazás felületén keresztül kezességvállalási-szándéknyilatkozatot igényelhetnek, az így generált szándéknyilatkozatot pedig letölthetik saját eszközeikre.

Ezt követően a vállalkozások már a kezességvállalási-szándéknyilatkozat birtokában kereshetik meg finanszírozó bankjukat

azzal az ismerettel, hogy a Garantiqa kezességvállalása a hitelfelvétel során igénybe vehető.

A Garantiqa Direkt ügyfélportál a Garantiqa honlapján érhető el, és a kormányzati Ügyfélkapu, valamint a vállalat nevében való eljárás jogosultságát ellenőrző KAÜ rendszereken való belépést követően tudják használni a vállalkozások.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt-t 1992-ben a magyar állam, a legjelentősebb hazai kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek, és vállalkozói érdekképviseleti szövetségek alapították abból a célból, hogy készfizető kezesség (garancia) vállalásával katalizátorként működjön közre a hazai kis- és középvállalkozások, valamint a munkavállalói résztulajdonosi program megvalósítására létrejövő szervezetek hitelezése során. A társaság a hazai kis és középvállalkozások terveinek megvalósításához, hitelfelvételeikhez nyújt készfizető kezességet, ezzel segíti a vállalkozások könnyebb és/vagy kedvezőbb feltételekkel történő hitelhez jutását.

2020-ban több, mint 26 ezer vállalkozás mintegy 33 ezer darab ügyletéhez 995 milliárd forint összegben vállaltak kezességet.

A cikk megjelenését a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatta.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF