Kamatmentes uniós hitel érkezik a cégeknek, itt vannak az első részletek

Portfolio
A második negyedévben indul 130 milliárd forintos keretösszeggel az uniós forrásból finanszírozott KKV Technológia Plusz Hitelprogram a beruházások támogatására a GINOP Plusz program keretében. A 0%-os kamatozású, 10 és 100 millió forint közötti összegben felvehető MFB-hitel az MBH Bank és a Gránit Bank által üzemeltetett MFB Pontokon lesz elérhető.

A GINOP Plusz program I. prioritásán keresztül a kormány a következő időszakban összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére. Ebből 130 milliárd forintnyi forrás már a második negyedévtől kezdődően elérhetővé válhat, amely 0 százalékos célzott hitelekkel segíti a kkv-szektor versenyképességének megerősítését – adott tájékoztatást közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a KKV-k olyan beruházásainak a támogatása, amelyek esetében a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek jelenleg akadályozzák a finanszírozást.

A 0%-os kamatozású hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, az igényelhető hitelösszeg nagysága 10 millió és 100 millió forint között lesz.

Mint írják, a hitel felhasználható új eszközök beszerzésére, így

  • gépek,
  • informatikai eszközök vagy
  • megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására, valamint
  • a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére,

emellett igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram részletes termékleírását márciusban hirdethetik ki, a hitelkérelmeket, pályázatokat várhatóan áprilistól lehet majd benyújtani az országszerte megtalálható MFB pontokon.

A második negyedévben induló KKV Technológia Plusz Hitelprogramon túlmutatóan a vállalkozások fejlesztését a harmadik és negyedik negyedévében induló, további hitelprogramok fogják segíteni, amelyről a Nemzetgazdasági Minisztérium kellő időben fogja tájékoztatni a vállalkozásokat – közölték.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF