Nem lett rossz a Bank of America gyorsjelentése, a piac mégsem örül

Portfolio
Az amerikai nagybankok közül ötödikként a Bank of America is közzétette gyorsjelentését. A társaság a bevételek és az egy részvényre jutó eredmény szempontjából is felülmúlta az elemzői várakozásokat, részvényárfolyama mégis 1,5% körüli csökkenést mutat a rossz általános piaci hangulatban a nyitás előtti kereskedésben.

A 83 centes egy részvényre jutó eredmény 8%-kal, a 26 milliárd dolláros nettó bevétel 2%-kal múlta felül az elemzők várakozását, ugyanakkor az egy évvel korábbinál gyengébb volt ez a negyedév, különösen a nyereség maradt el az akkoritól.

A bevételek és az eredmény romlásában kulcsszerepe volt annak, hogy a bank nettó kamatbevétele 3%-kal 14 milliárd dollárra csökkent. A befektetési banki és vagyonkezelési bevételek viszont emelkedtek, részben ellensúlyozva ennek hatását.

A befektetési banki díjbevételek 35%-kal 1,6 milliárd dollárra ugrottak. A múlt hónapban Alastair Borthwick pénzügyi igazgató még azt jelezte, hogy a befektetési banki bevételek 10-15%-os növekedésére számít az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A bizonytalan gazdasági kilátások és az amerikai kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozások változásai megnehezítették a jövőbeli nyereségek előrejelzését, mondta több banki vezető is a Reuters beszámolója szerint a múlt héten. A Fed kamatcsökkentési ciklusának a késlekedése közvetlenül javíthatja, a hitelkereslet és a hiteltörlesztések romlása ennek nyomán viszont ronthatja a bankok eredményességét.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF