Biden és Putyin is megszólalt a Fico elleni merényletről
Globál

Biden és Putyin is megszólalt a Fico elleni merényletről

MTI
|
Portfolio
A szerdai szlovákiai merénylet egy platformra terelte a rivális nagyhatalmakat is, Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök is támogatásáról biztosította a szlovák kormányfőt.

A szerdai hándlovái támadást követően a szlovák miniszterelnök a világ legkülönbözőbb vezetőitől kap jókívánságokat, valamint a politikusok sorra ítélik el a merényletet. Az esetet követően még a washingtoni és a moszkvai politikusok is együttérzésükről tettek tanúbizonyságot.

Vlagyimir Putyin Zuzana Caputová szlovák államfőhöz intézett táviratot, melyben a következőképpen fogalmazott:

Megrökönyödéssel értesültem a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletről. Erre a szörnyű bűncselekményre nem lehetsemmilyen mentség. Robert Ficót bátor és lelkiekben erős embernek ismerem. Nagyon remélem, hogy ezek a tulajdonságai segítik majd abban, hogy kiállja ezt a nehéz helyzetet. Kérem, tolmácsolja neki őszinte támogatásom szavait, valamint a mielőbbi és teljes felépüléséhez fűzött jókívánságaimat.

Hasonlóan a nemrégiben ötödik alkalommal is beiktatott orosz elnökhöz hasonlóan legnagyobb riválisa, az amerikai Joe Biden is jókívánságait küldte el a kórházban fekvő miniszterelnöknek. Elmondta, hogy a családjával imádkozik a kormányfőért.

Hozzátette, az amerikai nagykövetség kapcsolatban áll a szlovák kormánnyal, és készen áll a segítségnyújtásra.

Szlovákia a nyugati érdekszférához tartozik, 2004 óta tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak is, amelynek éppen most ünnepelték a huszadik évfordulóját. Robert Ficot és az általa vezetett Smer-SD-t gyakran érik azok a vádak, hogy túlságosan oroszpártiak, valójában az orosz propaganda üzeneteit közvetítik. A választási győzelmüket követően sokat finomodott Pozsony hangvétele a kérdést illetően, de még mindig amolyan kívülállónak számít a szlovák kormány a nyugati szervezetekben, gyakran emlegetik a Fico-kormányt egy platformon Magyarországgal és Orbán Viktorral.

Címlapkép forrása: Drew Angerer/Getty Images

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
drón harckocsi háború orosz ukrán