Több ezer embernek mondtak fel az amerikai nagybankok

Portfolio
Az amerikai bankóriások az első negyedévben tovább folytatták az alkalmazottak elbocsátását, több ezer munkavállalót érintettek a döntések – írja a Reuters.

Az amerikai nagybankok közül

  • a Citi létszáma 2000 alkalmazottal csökkent az első negyedévben,
  • a Bank of America, a Wells Fargo és a PNC Financial együttesen mintegy 2000 embernek mondott fel a március 31-én zárult három hónapban.
  • A Goldman Sachs és a Morgan Stanley létszáma 900, illetve 396 fővel csökkent.

A bankokra a bizonytalan gazdasági kilátások miatt egyre nagyobb nyomás helyeződik a költségeik ellenőrzésére. Elemzők szerint a magasabb finanszírozási költségek, a csökkenő nettó kamatmarzsok és a változó kereskedési eredmények valószínűleg óvatosságra késztetik a bankokat.

A Citi a következő két évben 20 ezer fővel tervezi csökkenteni a létszámát. Brian Moynihan, a Bank of America vezérigazgatója szerint a létszám több mint 4700 fővel csökkent 2023 első negyedévéhez képest. A JP Morgan Chase azonban szembe ment a trenddel, a legnagyobb amerikai bank az első negyedévben közel 2000 alkalmazottal 311 921 főre növelte a létszámát.

Az amerikai nagybankok az elmúlt napokban tették közzé negyedéves eredményeiket, ezekről az alábbi cikkeinkben számoltunk be:

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF