A kormány és a BYD a komáromi buszgyár bővítéséről tárgyalt

Portfolio
A kínai BYD vállalat képviselőjével tárgyalt Szijjártó Péter, a megbeszélésen a komáromi elektromosbusz-gyár további bővítéséről volt szó, amelynek keretében újabb munkahelyek jöhetnek létre.
Jön a Járműipar 2020 ONLINE konferencia május 21-én. Az eseményre itt tud jelentkezni:

A kínai BYD vállalat ügyvezető igazgatójával, Isbrand Hóval tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön - közölte a külügyi tárca (KKM). Kiemelték, a BYD Komáromban üzemelteti legnagyobb elektromos buszgyárát Európában. A vállalat jelenleg 250 embert foglalkoztat, az elmúlt években háromszorosára növelték bevételüket.

Kiderült, a tárgyaláson a komáromi gyár további bővítéséről volt szó, aminek köszönhetően újabb magas hozzáadott értékkel rendelkező munkahelyek jönnek majd létre a térségben.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta, hogy a BYD Kína egyik legnagyobb, legjelentősebb vállalata. Első európai üzemüket, egy elektromosbusz-gyárat Komáromban nyitották meg, amelyet azóta is folyamatosan bővítenek.

A vállalat - a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre tekintettel - Kínában az egyik legnagyobb gyárát átállította maszkok előállítására; naponta 20 millió maszkot gyártanak. Az egészségügyi dolgozók védelméért a kormány 20 millió maszkot rendelt a vállalattól, a szállítmány első részlete a jövő héten érkezik az országba. A BYD a tárgyalás elején 100 ezer maszkot adományozott Magyarországnak - derült ki a bejegyzéséből.

Címlapkép forrása: MTI/Krizsán Csaba

Járműipar: Forradalmi időszakban csapott le a koronavírus-járvány
Jelentkezzen a Járműipar 2020 ONLINE konferenciára Ön is!

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF