Recesszió, háború, természeti katasztrófák: vajon mennyire boldog 2023-ban egy átlag magyar?

Pénzcentrum
2021 és 2022 után idén is útjára indította a Pénzcentrum a Nagy Boldogságtesztet, melyből az év utolsó napjaira kiderül, mennyire boldog, elégedett nép a magyar 2023-ban. A kérdések próbálják lefedni az élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony, no és persze az anyagi helyzetünk alakulása is egyre érdekesebb. Kérjük, a cikk végén töltsd ki a kérdőívet. Köszönjük!

Hogy valójában mi a boldogság, arra évezredek óra keresni a választ az emberiség, nem csak költők filozófusok, de pár évtizede a pszichológusok és már a neurológusok is. Amilyen egyszerűen dobálózunk a hétköznapokban a "boldogság" szóval, annyit vitatkozik rajta a pszichológia tudománya, hogy pontosan mit értünk alatta, milyen elemei vannak és hogyan érhetjük el – vagy hogy épp egyáltalán el kell-e érnünk. Míg a közbeszédben általában az örömteli eseményeket, a vidám pillanatokat értjük a boldogság alatt, a tudományos eredmények azt mutatják, hogy éppen nem a hedonista örömkeresés és a különböző anyagi javak megszerzése az, ami tartós boldogságot eredményez, sokkal inkább a tartalmas és értelmes élet tudja ezt biztosítani

Joggal merül fel tehát a kérdés, egy ilyen év után mégis hogyan érezhetjük magunkat.

Hogy ezt kiderüljön, 2021 és 2023 után idén is elindította a Pénzcentrum a Nagy Boldogságtesztet, melyben arra kíváncsiak, összességében milyen a magyarok testi-, lelki egészsége, illetve egzisztenciális állapota.

Igyekeztünk a kérdésekkel lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony, de mindennél izgalmasabb az anyagi helyzetünk szubjektív érzete. Az eredmények összehasonlítva az elmúlt két évvel, biztosan érdekesek lesznek és főleg tanulságosak. Kérjük, szánj rájuk 5 percet, és töltsd ki testvérportálunk alábbi kérdőívet. Az eredményeket várhatóan az év utolsó napjaiban publikálja a Pénzcentrum.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF