Súlyos üzemzavar lépett fel az állami e-aláírásnál, meghosszabbodnak a határidők

MTI OS
Súlyos üzemzavar alakult ki az állami e-aláírásnál (AVDH), ami tovagyűrűző problémákat okozott, és ezért meghosszabbodnak bizonyos határidők is – mutatott rá Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke egy szerda déli közleményben.

Az AVDH az állam által biztosított ingyenes e-aláírás, ami számos űrlap benyújtásához kötelező kellék. Az AVDH néhány napja még csak akadozott, majd 2024.03.19-én karbantartották, ami nem sikerülhetett jól, mert az AVDH azóta se megy – mutatott rá Ruszin.Az AVDH hiánya számos állami szolgáltatást határidejét halasztja 1 nappal, mert az üzemszünet 4 óránál hosszabb volt - rögzíti. A NAV adóbevallások határideje viszont ezzel nem módosul, de bármi, ami e-papírt igényelt, ott most csúszik a beküldési, nyilatkozattételi határidő.

Miután jelenleg is fennáll az üzemszünet, a 2024.03.19-i határidő már 2024.03.21-nél jár.

A 1818 nem veszi fel a telefont, vélhetően túlterheltség miatt, mert aki táppénzigénylést, családi pótlék igénylést, vagy más formot akar beküldeni a magyarorszag.hu-n, azoknál megakad az AVDH-val záruló folyamat – jegyzi meg az alelnök.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF