Éles váltás közeleg az időjárásban: kettészakad az ország szerdától

Portfolio
Hamarosan fordulat állhat be a már-már nyárias időjárást hozó áprilisban. Holnap éjjel nyugat felől várhatóan egy hidegfront éri el az országot - számolt be a HungaroMet.

Az előrejelzés szerint kedd délután még nem fog változni a helyzet, marad a meleg, száraz időjárás. Az országban a változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett továbbra is a napsütés lesz a jellemző. A szél időszakosan megélénkül, főként Észak-Dunántúlon fordulhatnak elő erősebb lökések. Estére a hőmérő higanyszála 14 és 20 fok közé süllyed.

Éjszaka a helyzet nem fog megváltozni, marad a csapadékmentes időjárás, vékony fátyolfelhőkkel. Az ország északnyugati részén előfordulhatnak gomolyfelhők, amelyekből akár záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szél főleg a Dunántúlon fog jobban megerősödni, keleten maximum mérsékelt légmozgás valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15 fok között alakulhat.

Holnap délelőtt napsütéses időjárással indul, de néhány területen gomolyfelhők is előfordulhatnak. A ország hőmérsékletében ekkor már érezhető lesz a különbség, valamint a Dunántúlon nagy területen lesz erős a szél, addig a Dunától keletre főleg csak a délutáni óráktól kezdve fordul élénkebbre a légmozgás. Nyugaton a maximum hőmérséklet 15 és 20 fok között alakulhat, addig keleten 21-27 fokig emelkedik a hőmérő.

A kedd este északnyugat felől érkező hidegfront gyakorlatilag kettészakítja szerdán az országot, a Kisalföldön akár viharos vagy erősen viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF