Komoly tankcsata volt az ukrán fronton, szinte közvetlen közelről rohantak egymásnak a páncélosok

Portfolio
Újabb felvétel került elő a Zaporizzsjában zajló ukrán támadásról: ezúttal egy ukrán harckocsizó alakulat rohant neki egy orosz gépesített alakulatnak. A harcjárművek nagyon közelről vették fel egymással a harcot, úgy néz ki, itt az oroszoknak voltak súlyosabb veszteségeik.

Nagyon úgy fest, hogy a hétvégén megindultak az ukrán „tavaszi offenzíva” szárazföldi műveletei: Zaporizzsja megyében nagy erőkkel támadnak az ukrán haderő tagjai. Az első videó meg is jelent már korábban a harcokról:

Most újabb felvétel látott napvilágot az ukrán ellentámadásról: ezen az látható, hogy három ukrán harckocsi egy fasor mögött rejtőzködő orosz páncélozott alakulatot támad. Az ukrán tankokat egy kisebb gyalogsági alakulat is támogatja: nagyon úgy néz ki, hogy ők okozzák a videón a legsúlyosabb veszteségeket a fasor mögött rejtőző orosz páncélosoknak.

Pontosan nem látni, hogy milyen harcjárművek harcolnak egymással: ukrán oldalon talán T-64BV vagy valamilyen T-72 variáns látható, orosz oldalon talán egy BMP-2-es. Sajnos a videóról készült drónfelvétel elég kicsi felbontású.

Az ukrán ellentámadással kapcsolatos friss fejleményekről ebben a cikkben folyamatosan tudósítunk:

A címlapkép illusztráció, a fotó 2022 decemberében készült. Forrás: Chris McGrath/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF