Portfolio signature

Ma kiteríti lapjait a tőzsde legnagyobb sztárja - Mutatjuk, mire lehet számítani

Rengeteg cég beszél a mesterséges intelligenciáról, egyre többen használják, de olyanból kevés van, amelyik a megatrendet konkrétan pénzre tudta volna váltani. Az Nvidia viszont az utolsó kategóriába esik, ráadásul nem kis összegekről van szó: egy év alatt kétszeresére nőtt a cég árbevétele az AI-chipek értékesítésének köszönhetően, a profittermelés pedig a vállalat vezető piaci pozíciója révén még ennél is jóval nagyobb arányban bővült tavaly. Az elemzők arra számítanak, hogy az idei első negyedévben is folytatódott a masszív növekedés, és a korábbi negyedévekhez hasonlóan most is a várakozások felett fog teljesíteni a cég. Megnéztük, hogy milyen várakozásokat fogalmazott meg a piac az Nvidia ma este esedékes gyorsjeletése előtt, és mire lesz érdemes figyelni.

Megint durva számokat hozhat a cég

A szerdai piaczárás után fogja közzétenni első negyedéves számait az Nvidia, ami nem meglepő módon a befektetők kiemelt figyelmét élvezi, hiszen a bő egy évvel ezelőtt elindult nagy tőzsdei AI-sztori messze legfontosabb szereplőjéről van szó. Az Nvidiáról szóló külföldi elemzésekben gyakran találkozunk a "beat and raise" kifejezéssel, aminek ugyan magyar megfelelője nincsen, de lényegében annyit tesz, hogy a vállalat megveri az elemzői konszenzust és az előrejelzését is felemeli - erre számít most a piac. Ez abból a szempontból nem jelentene meglepetést, hogy az előző negyedévekben megszokhattuk, hogy pontosan ugyanez történt.

Abban továbbra sincs változás, hogy

a piac az adatközpont üzletág teljesítményére fog figyelni, itt jelenik meg ugyanis az AI-chipek értékesítése, így ez messze a cég legnagyobb és legfontosabb szegmensévé vált.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés