Elképesztő számról vallottak az ukránok: ha ez igaz, tényleg hatalmas a baj a frontvonalakon

Portfolio
Az ukrán védelmi állásokra 2024 eleje óta több mint 3500 bombát dobtak le, ami jelentős növekedést mutat a tavalyi számokhoz képest - jelentette a mil.in.ua.

Az Oroszországi Föderáció légiereje 2024 eleje óta több mint 3500 bombát vetett be az ukrán védelmi erők állásai ellen, jelentette be Ivan Havriljuk altábornagy, Ukrajna védelmi miniszterhelyettese.

Ez a szám jelentős növekedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest. Havriljuk kiemelte azt is, hogy az orosz légierő irányított bombák segítségével támadja az ukrán állásokat, amelyek pontosabbak és halálosabbak "hagyományos" elődeiknél.

Havriliuk szerint a mostani számadat tizenhatszorosa a tavalyi időszakban tapasztalt mennyiségnek.

Oroszország az elmúlt időszakban - hasonlóan az amerikai JDAM-kitekhez - szárnyakkal és navigációs rendszerrel látta el légibombáit. Az így létrejövő irányított bombák precízebb és nagyobb hatótávolságú légicsapásokat tesznek lehetővé.

Az altábornagy kifejtette azt is: az F-16-os vadászgépek késlekedése és a légvédelmi rendszerek kritikus lőszerhiánya az orosz légifölény kialakulásához vezetett. A brutális mennyiségű légitámadás pedig kihat a szárazföldi összecsapások eredményeire is.

Címlapkép forrása: Russian Defense Ministry/Handout/Anadolu via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF