Bekövetkezett Amerika rémálma: orosz katonák pózolnak a legendás páncélosukkal

Portfolio
Orosz egységek első csoportja elérte a Berdicsi térségében kilőtt amerikai M1 Abrams harckocsikat. Ráadásul úgy tűnik, az egyik sérült páncélos kifejezetten jó állapotban van.

Szinte minden orosz média lehozta azt a felvételt, amelyen orosz katonák egy kisebb csoportja megközelíti az egyik elsőként kilőtt, az Amerikai Egyesült Államok által Kijevnek adományozott M1 Abrams harckocsit.

A donyecki Berdicsi térségében az elmúlt hetekben két amerikai páncélost veszített az ukrán hadsereg, és bár az egyik közülük szinte teljesen kiégett, a videóra vett másik példány úgy tűnik, hogy jó állapotban maradt.

Bár a frontvonal egyelőre közel húzódik a településhez, így kifejezetten kockázatos manőver lenne a mozgásképtelen harckocsi elvontatása (láttunk erre példát tegnap), az nem kétséges, hogy az ukrán hadsereg visszaszorításával páhuzamosan az oroszok megpróbálják majd megszerezni a páncélost.

Ezt követően pedig nagy valószínűséggel Moszkvába viszik, hogy az orosz mérnökök tanulmányozhassák, végül pedig a „Patriot Park”-ba kerülhet, a többi nyugati gyártmányú zsákmányolt felszerelés mellé.

Kijev összesen 31 darab, Washington által adományozott M1 Abrams harckocsit kapott. Ebből legalább 4 példányt biztosan elveszített, ráadásul alig néhány hét leforgása alatt.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF