Látványos felvételen az orosz BM-21 Gradok csapása: megakadályozhatták az ukrán erők rotálását

Portfolio
Az orosz védelmi minisztérium által közölt, a Viral Press és a Reuters által megosztott felvételen orosz katonák láthatóak, akik BM-21 Grad rakéta-sorozatvetőkkel zavarják az ukrán egységek mozgását, állítólag megakadályozva azok avgyijivkai rotálását.

Az állítólagos csapást az orosz Központi Katonai Körzet csapatai hajtották végre a kelet-ukrajnai Avgyijivka térségében, március 18-án.

Az orosz védelmi minisztérium közölte: miután a tüzérek megkapták az ukrán csapatok koordinátáit, az egyik előkészítetlen lőállásba vonultak.

A 122 milliméteres rakéták célba juttatását követően a harcjármű parancsnoka a felderítő pilóta nélküli légi jármű személyzetével együttműködve beállította a célzást, és a maradék nem irányított rakétákat egy korábban azonosított célpontra lőtték

- jelentették.

Állításuk szerint a célellenőrzés eszközei rögzítették, hogy az Ukrán Fegyveres Erők személyzetének rotálására tett kísérlete kudarcot vallott, miközben az Avgyijivka irányába történő visszavonulás során súlyos veszteségeket szenvedtek.

Címlapkép forrása: Viral Press/Reuters

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF