Kemény üzenet érkezett Washingtonba: eddig nem látott csapással fenyeget Oroszország
Globál

Kemény üzenet érkezett Washingtonba: eddig nem látott csapással fenyeget Oroszország

Portfolio
Oroszország figyelmeztetett, amennyiben az amerikai hírszerzés kereskedelmi műholdakat kémkedési célokra használ fel, azok legitim katonai célpontokká válhatnak - számolt be az Al Jazeera.

Oroszország hangot adott azon aggodalmának, amely szerint az amerikai hírszerzés használni kívánja az Elon Musk által alapított és birtokolt SpaceX űrvállalat műholdjait. Az orosz kormány szerint ezek a lépések veszélyeztetik saját műholdjaik biztonságát, egyben arra figyelmeztettek, hogy ezáltal a SpaceX műholdjai legitim célponttá válhatnak.

A Reuters korábban arról számolt be, hogy a SpaceX titkos megállapodást kötött egy amerikai hírszerző ügynökséggel, amelynek célja több száz kémműholdból álló hálózat kiépítése. Kiderült, hogy a szóban forgó műholdas rendszer része annak az 1,8 milliárd dolláros megállapodásnak, amelyet a SpaceX Starshield elnevezésű leányvállalata a Nemzeti Felderítő Hivatallal (NRO) kötött még 2021-ben.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy Oroszország tisztában van az Egyesült Államok azon törekvésével, hogy a magánűripari szektort bevonja katonai célú tevékenységeibe.

Zaharova egyben hangsúlyozta, hogy az ilyen rendszerek megtorló intézkedéseknek, beleértve a katonai válaszlépéseket is, legitim célpontjai lehetnek.

Oroszország nem véletlenül aggódik, a Reuterst több forrása is arról tájékoztatta, hogy ezek a műholdak alacsony Föld körüli pályán lesznek elhelyezve és elsősorban a földi erők támogatására szolgálnak majd. A projekt sikeressége pedig jelentős előrelépést jelentene az Egyesült Államok számára abban, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjon potenciális célpontokat azonosítani világszerte.

A címlapkép illusztráció. A címlapkép forrása: Red Huber/Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza