Úgy néz ki, elbukja Donald Trump ingatlanbirodalmának ékkövét

Portfolio
Hétfőn lejár a határidő, hogy Donald Trump kifizesse a New York-i ügyészség által kiszabott 454 millió dolláros pénzbüntetést, mivel nem tud fizetni, nem talált kezest és nem akar csődöt jelenteni az elnökválasztási kampány miatt, valószínűleg engedi majd, hogy a hatóságok lefoglalják ingatlanjait, köztük a nevét viselő Trump Towert – írja a New York Post.

A republikánus kötődésű lap azt írja bennfentesekkel folytatott beszélgetések alapján: Donald Trump nem tud fizetni, de nem akar csődöt jelenteni, mert ez bezavarhat az elnökválasztási kampányába. Inkább engedi, hogy lefoglalja ingatlanjait az ügyészség, teljesítve ezzel a 454 millió dollárnyi kiszabott pénzbüntetés behajtását.

A lap információi szerint az ingatlanmágnás azzal számol, hogy hiába foglalják le az ingatlanjait, fellebbezni fog a legfelsőbb bíróságon, ennek köszönhetően pedig arra számít, hogy visszakapja majd a tulajdonjogokat.

Nem biztos, hogy ez az ügymenet sikeres lesz: az ügyészség pénzt akar látni, ezért lehet, hogy gyorsan, áron alul eladják majd Trump ingatlanjait, onnantól fogva pedig nagyon nehéz lesz ezeket visszaszerezni.

Jó esély van rá, hogy Donald Trump elbukja a nevét viselő, személyes rezidenciáját tartalmazó Trump Towert (Trump torony) i

A lap arról is ír: Trump ismerősei szerint arra is lenne lehetőség, hogy az elnökaspiráns megkérje ismerőseit, hogy segítsék ki anyagilag, de elmondásuk szerint az üzletember nem hajlandó segítséget kérni, mert szerinte ez a gyengeség jele.

Az ügy hátteréről itt írtunk részletesen:

Címlapkép forrása: Robert Alexander/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF