Egy csapásra vált semmissé Oroszország egyéves erőfeszítése

Portfolio
Spanyolország bejelentette, hogy újabb 20 darab Leopard 2A4 harckocsit készít fel az Ukrajnába történő szállításra. A szállítmány teljes egészében lefedezné a német fejlesztésű harckocsi ezen variánsának teljes veszteségét - jelentette be a spanyol infodefensa.

A spanyol kereskedelmi államtitkárság közzétette a teljes, 2022 márciusa és 2024 februárja között az Ukrajnába irányuló szállítmányok teljes listáját. A listán szereplő tételek összértéke 190 millió euró, tartalmaz többek között éjjellátó eszközöket, drónokat, gránátvetőket, kézifegyvereket, rakétákat, illetve 10 darab Leopard 2A4-est is.

Ugyanakkor a portál arról is beszámolt, hogy a spanyol kormány jóváhagyta további 20 darab Leopard 2A4-es átadását, amely elsőként az Alcalá de Guadaíra-i Santa Bárbara Sistemas gyárban fognak felújítani.

Ukrajna Leopard 2A4-es veszteségei jelen ismert információk szerint 17 darabra rúgnak, ami egyben azt is jelenti, hogy a szállítmány képes lesz fedezni Kijev összes veszteségét, legalábbis ebből a variánsból.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF