Moszkvai terrortámadás: az Iszlám Állam is közzétette a saját felvételeit a támadásról

Portfolio
Az Iszlám Állam által közzétett új videók alapján már biztosra vehető, hogy ők követték el a támadást a Moszkva melletti Crocus City koncertterem ellen. A terrortámadás az IÁ legvéresebb európai akciója volt, és Oroszországban a beszláni tragédia óta a legsúlyosabb - tudósított a The Guardain.

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorcsoport új felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek a Moszkva közelében található Crocus City koncertterem elleni támadás során készítettek. A brutális cselekmény idáig 137 ember életét követelte. Oroszország korábban Ukrajnát próbálta megvádolni a történtekkel, amit Kijev határozottan visszautasított.

A moszkvai incidens az IÁ által Európában végrehajtott legvéresebb támadásnak számít, és Oroszországban a 2004-es beszláni iskolai ostrom óta a legtöbb áldozatot követelő terrorcselekmény. Az arab terrorszervezethez köthető Amaq által közzétett videókon a támadók akciója látható: a terroristák több embert is közvetlen közelről lőttek le, miközben szélsőséges iszlám idézeteket kiabáltak.

A felvételeket nem osztjuk meg oldalunkon azok tartalma miatt.

Oroszország válaszként országos gyásznapot hirdetett. A sebesültek száma mostanra elérte a 150-et, és az orosz hatóságok szerint az áldozatok száma tovább növekedhet. Jelenleg legalább tizenkét sérült állapota kritikus.

A moszkvai külföldi nagykövetségek is kifejezték részvétüket és szolidaritásukat az áldozatokkal. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Hollandia nagykövetségei félárbocra eresztett zászlókkal adtak hangot együttérzésüknek.

Putyin bejelentette, hogy összesen 11 embert tartóztattak le kapcsolatban a támadással, beleértve a négy fegyverest is.

Címlapkép forrása: Maxim Shemetov/Reuters via Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF