Hiába minden bizonyíték, Ukrajna továbbra is kitart elképesztő állítása mellett

Portfolio
Március 23-án az ukrán erők sikeresen csapást mértek a Szevasztopolban horgonyzó Jamal orosz deszanthajóra, amely súlyos károkat szenvedett  - számolt be az Ukrajinszka Pravda az ukrán hírszerzés jelentése alapján.

Március 23-án Ukrajna csapást mért a Krím-félszigeten található Szevasztopolra, többek között az egyik kommunikációs központra, és a kikötőben állomásozó "Jamal" és "Azov" Ropucsa-osztályú deszanthajókra.

Az ukrán hírszerzés most azt állítja, hogy a kettő közül az egyik, nevezetesen a "Jamal" súlyosan megsérült, az állapota kritikus. A jelentés szerint a hajó fedélzetén repedés keletkezett, a hajó pedig megdőlt. Az orosz erők folyamatosan próbálják eltávolítani a vizet a sérült hajóból.

Kijev állításával kapcsolatosan fontos megjegyezni, hogy a kikötőről készült legújabb műholdfelvételek egyáltalán nem támasztják alá az ukrán hírszerzés jelentését.

A Jamal különlegessége, hogy 2014-ben részt vett a Krími-félsziget orosz megszállásában. Később 2017 és 2023 között több javításon is átesett.

Az ukrán védelmi erők által okozott további orosz veszteségek részleteit még vizsgálják

- tette hozzá a hírszerzés jelentése.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF