Nem áll le Ukrajna: az éj leple alatt mértek súlyos csapást Oroszországra

Portfolio
Az éj leple alatt ukrán dróntámadás érte a rosztovi régióban található Novocserkasszk hőerőművet, amely nyolc blokkjából kettő működését kénytelenek voltak felfüggeszteni.

Tovább folytatja Ukrajna az orosz energetikai- és olajipari infrastruktúra elleni drónhadjáratot, ezúttal a rosztovi régióban található novocserkasszki hőerőművet érte dróntámadás.

A helyi lakosok arról számoltak be, hogy legalább tíz drónt hallottak átrepülni a rosztovi terület felett, közvetlenül a robbanások előtt. A csapás az egyik transzformátorállomást érte, amely hatására két blokk működését kénytelenek voltak ideiglenesen felfüggeszteni.

Vaszilij Golubev, a régió kormányzója állítja, a régiót támadó 11 ukrán drónt az orosz légvédelem sikeresen semlegesítette, az erőműben váratlanul keletkező tüzet (amely véletlenül sincs összefüggésben az ukrán dróntámadással) az üzem dolgozói azonnal eloltottak. Ennek megfelelően a tűz kitörésének okait is vizsgálják.

A Novocserkasszkaja erőmű a legnagyobb hőerőmű és a Rosztovi Atomerőmű után a második legnagyobb erőmű a rosztovi régióban, összteljesítménye eléri a 2258 megawattot.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF