Oroszország legszorosabb szövetségese borította az asztalt a Crocus City Hall elleni merénylet kapcsán

Portfolio
Először Fehéroroszország felé indultak el a Crocus City Hallban gyilkoló tádzsik terroristák – jelentette ki Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök az AFP szerint. A fehérorosz elnök ezzel nyíltan ellentmondott az orosz FSzB vezetőjének, aki szerint Ukrajnába indultak a merénylők.

Oroszország hivatalos álláspontja az, hogy a négy tádzsik terrorista Ukrajna felé kezdett menekülni, miután a Crocus City Hallban megöltek 140 embert, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető ennek ellent mondott mostani kijelentésével.

A belarusz elnök arról számolt be a médiának, hogy a terroristák először Fehéroroszország felé próbáltak menekülni, de egy ellenőrzőponton visszafordították őket.

Nem tudtak bejönni Belaruszba. Ezt ők pontosan látták. Ezért visszafordultak és az orosz-ukrán határra indultak”

– mondta Lukasenka.

A fő üzenet nyilvánvalóan az lett volna, hogy Lukasenka hangsúlyozza, hogy milyen biztonságos az országa és jól felkészültek a fehérorosz hatósági szervek, Moszkvában azonban nem biztos, hogy örülni fognak a kijelentésnek, mivel borítja azt a narratívát, hogy Ukrajnából irányították a terrorakciót. Az FSzB vezetője épp pár órája jelentette ki, hogy Ukrajna, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia szervezte meg a mészárlást. Erre az egyik fő bizonyíték szerinte az, hogy a terroristák Ukrajna felé menekültek, ahol állítása szerint "hősként fogadták volna őket."

Címlapkép forrása: Contributor/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF