Szétszedték az oroszok a zsákmányolt német páncélost – Elárulták, mit fognak felhasználni belőle

Portfolio
Maxim Klimov katonai szakértő egy interjú során elárulta a német Marder 1A3 gyalogsági harcjármű felfedezett előnyeit és hangsúlyozta, az orosz hadiiparnak van mit tanulnia a megvalósításból – számolt be róla a lenta.ru orosz portál.

A Mardert még az 1970-es években állították szolgálatba Nyugat-Németországban, mintegy 2000 darabot gyártottak belőle, az alapvetően megbízható konstrukció leváltása még most is folyamatban van a német hadseregnél.

A megkérdezett orosz szakértő, Maxim Klimov az ezzel egy időben kifejlesztett szovjet BMP-1-es tulajdonságaival hasonlította össze. A legfőbb különbségként a gyengébb fegyverzetet (20 milliméteres gépágyú) és a jobb páncélvédettséget emelte ki. Klimov hozzátette, az erősebb páncélzat a jármű megnövelte a jármű össztömegét és ezzel párhuzamosan lerontotta a mozgékonyságra vonatkozó értékeit.

A jármű fő előnye a páncélzata. Ma már nem olyan hatékony, mivel nem tud ellenállni a modern páncéltörő eszközöknek. Mindazonáltal a Marder meglehetősen jól ellenáll a tüzérségi lövésekből származó repeszeknek, ami növeli a jármű túlélőképességét. Ezt a szempontot nekünk és a hadiipari komplexum mérnökeinek is tanulmányoznunk kell

- mondta.

Az ukrán haderő a német hadsereg mellett a Rheinmetalltól is kapott körülbelül 60 ilyen járművet, ebből már 11 darabot elveszített. Az elfogott példányt tegnap zsákmányolták az orosz erők, Avgyijivka környékén.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF