Teljes erővel nekimentek az oroszok Umanszkének, erős nyomás alatt a következő védvonal

Portfolio
Úgy néz ki, nagy erőkkel törnek előre az orosz rohamcsapatok Tonyenkétől és Berdicsitől a következő védvonal felé, amely Umanszke és Nyetailove között húzódik. Eddig úgy fest, hogy a védelem kitart, az eddigi felvételek alapján talán stabilabb is, mint Tonyenke térségében.

A hétfői kudarcos támadás után újabb rohamot kísérelt meg az orosz haderő Tonyenkétől nyugatra, eddig egyelőre csak súlyos veszteségek látszanak, áttörés kevésbé.

Az orosz Rybar elemzőház szerint az előretörés valójában folyamatos. A moszkvai elemzők szerint Umanszkétól délkeletre másfél kilométert haladtak az orosz katonák.

Nagyon úgy fest, hogy a következő, Umanszke és Nyetailove közt húzódó védvonalat jobban előkészítették az ukránok, mint a Berdicsi-Tonyenke-Orlivka szektorban. Nem kizárt, hogy a három falu védelmét eddig azért tartották annak ellenére, hogy nincs stratégiai fontosságuk, hogy jobban fel tudják készíteni a következő védvonalat az oroszok támadására.

Ettől függetlenül a frontvonal több szakaszán is nehéz helyzetben vannak az ukrán katonák, egyre több kijevi vezető tart attól, hogy az oroszok át fognak tudni törni.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF