Előfizetői tartalom

Van egy befektetői kör Magyarországon, amely alig vesz állampapírt, pedig ingyenesen megtehetné

A lakossági és az intézményi befektetők körében nagy népszerűségnek örvendenek az állampapír-befektetések, de van egy olyan potenciális befektetői csoport Magyarországon, amelynél csak pár százmilliárdnyi állampapír hever. Pedig a cégek, társasházak, alapítványok és egyházak is nyithatnak ingyenes számlát az Államkincstárnál, mostani cikkünkben utánajártunk, milyen feltételek vonatkoznak rájuk és milyen államkötvényeket vásárolhatnak.

Alap esetben a cégek, a társasházak, az alapítványok és nonprofit intézmények, valamint az egyházak is vásárolhatnak magyar államkötvényeket, az MNB statisztikái azonban azt mutatják, hogy meglehetősen kevés állampapírt tartanak. A március végi adatok szerint a nem pénzügyi vállalatok (ide sorolja az MNB például a nem pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégeket, a társasházakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés