Szöul felveszi a kesztyűt a kínai fenyegetéssel szemben: csúcsmodern eszközzel bővül a távol-keleti hatalom flottája

Portfolio
A dél-koreai HD Hyundai Heavy Industries bemutatta a legújabb tengeralattjárót, a ROKS Sin Csaeho-t. A jármű az önálló tervezésű, 3000 tonnás tengeralattjárók sorát gazdagítja a jövőben - írta a NavalNews.

A HD Hyundai Heavy Industries a dél-koreai kormány tisztviselői mellett a nemzetközi médiát is meghívta, hogy bemutassa a legújabb tengeralattjáróját. A ünnepségen számos helyi döntéshozó mellett több mint húsz külföldi tisztviselő is jelen volt Kanadából, Ausztráliából, Peruból és további országokból. Az átadási ceremónia után a vendégek megtekinthették a ROKS Sin Csaeho tengeralattjárót és más, szintén a vállalat által fejlesztett hadihajókat. Az esemény lehetőséget biztosított arra is, hogy tárgyalásokat folytassanak további védelmi exportról a megjelentek külföldi képviselőkkel.

A ROKS Shin Csaeho egy 3000 tonnás tengeralattjáró, amelyet a dél-koreai gyár teljesen egészében a saját technológiáival tervezett és épített meg. A projekthet a koreai haditengerészet támogatásával valósították meg. A vállalat korábban is sikeresen szállított már hadihajókat a dél-koreai haditengerészetnek, ilyenek például az Ulszan-osztályú Cseonan és Csuncson fregattok.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

A bemutatott tengeralattjáró különleges meghajtási rendszerrel rendelkezik, amely üzemanyagcellás ólom-sav akkumulátort használ. Emellett felszerelték a modern tenger alatti hadviseléshez elengedhetetlen zajcsökkentő technológiákkal is. A jármű számos különböző fegyverzettel felszerelhető, így ellátható irányított rakétákkal, torpedókkal és víz alatti aknákkal is.

Függőleges indítórendszerén keresztül tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétákat (SLBM) is képes kilőni.

A ROKS Sin Csaeho harminc hónapos tesztelési időszakot követően került átadásra Dél-Korea haditengerészetének. Az év folyamán csatlakozik majd az ország különböző tengerészeti misszióihoz. A HD Hyundai Heavy Industries a jövőben további tizennyolc hadihajót fog építeni exportra, köztük négyet Perunak.

Szöulnak az elmúlt években egyre nagyobb kihívást jelent a szomszédos Kína fejlődése, ezért a jövőben várhatóan további eszközökkel fogják megerősíteni a védelmi képességeiket.

Címlapkép forrása: PH1 DAVID A LEVY, USN

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF