Előfizetői tartalom

Az ukrajnai háború árnyékában születik az új fegyvergyártó nagyhatalom, de van néhány buktató

Dél-Korea az elmúlt években leginkább a globális kulturális súlyának növekedése miatt került a figyelem középpontjába, pedig Szöulnak más tervei is vannak az ország nemzetközi jelenlétének emelésére. A távol-keleti hatalom történelmi és biztonsági okokból is kényszerűen jelentős figyelmet fordított a fegyverek gyártására, az elmúlt években viszont igazi nagyhatalommá vált az üzletágban. Fontos kérdés, hogy hogyan robbant be ennyire Dél-Korea a világ védelmi iparának élmezőnyébe és pontosan milyen potenciál van az szektorban. Ezeket a szempontokat vizsgáljuk elemzésünkben.

A polgárháborús hatások Dél-Korea a második világháború utáni időszak egyik legvéresebb háborúját vívta a kommunista Phenjannal, majd a felek tűzszünetben állapodtak meg 1953-ban. Valódi békeszerződés sem akkor, sem azóta nem született, így Észak-Korea hivatalosan a mai napig háborúban áll a déliekkel. Ez a tény elkerülhetetlenné tette, hogy a biztonsági és védelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés